9 mai 2016

Miks kasutada töökoha renditeenust?

Telia Eesti pakub arvuteid kõige sinna juurde kuuluvaga rendiks. Miks seda teenust kasutada, sellest räägib Telia Eesti ärivaldkonna juht Tarmo Kärsna ning kasutajakogemust jagab Amservi IT-juht Mehis Kütt.

Tarmo Kärsna tutvustab töökohtade renditeenust

Pakume renditeenusel n-ö täislahendust. Ehk siis klient annab meile teada, milliseid arvuteid, kui palju ja millise tarkvaraga ta soovib ning meie viime soovid täide ning viime arvutid kliendi juurde kohale. Arvuteid rendime 3–4 aastaks. Rendime välja vaid väga kvaliteetseid äriklassi arvuteid ja mõningal määral tegeleme ka nutiseadmete rendiga. Viimaste rendi vastu aga turul väga suurt huvi pole. Renditeenuse puhul kehtib kuutasu. Kui võrrelda renditeenust järelmaksuga, siis meie renditeenus eristub sellega, et sisaldab arvuti renti, selle ettevalmistust, garantiid, ühendamist, varahaldust, rendijärgset andmete kustutamist ning tagastamist.

Renditeenusele on lisaks võimalik juurde võtta ka töökohtade haldusteenus, mille abil saab teostada kaug-, kohal ja tervikhaldust. Ehk siis kõik asjad ühest kohast!

Renditeenust kasutavad enamasti ettevõtted,kellel on 50 ja rohkem arvutit. On ka neid, kellel on 1000 ja rohkem arvutit. Meie pakutava renditeenusega saab aga arvutiparki standardiseerida. Ühesugused arvutid ja kõigile! Nii on ettevõttel võimalik tehnikakulusid vähendada. Lisaks vabastame kliendi IT-muredest ja laseme tal oma põhitegevusega tegeleda. Kliendi vaates tekib raha- ja ajavõit.

Telia Eesti arvutipargi renditeenus laienes oluliselt 2015. aasta sügisel, kui ostsime ära Green IT.

Amservi IT-juht Mehis Kütt jagab kasutajakogemust

Green IT arvutipargi renditeenust oleme kasutanud juba 2008. aastast alates. Arvan, et oleme Green IT üks esimesi kliente. Teenusega oleme väga rahul. Nüüd kui Green IT on Telia Eestiga ühinenud, loodame, et teenus läheb veelgi paremaks. Meil on asutuses üle 200 seadme ja umbes 80% neist on renditud. Peamiselt rendime HP ja Delli süle- ning lauaarvuteid koos kuvaritega. Mõningal määral on meil ka nutiseadmeid, aga siiski vähe. Renditeenuse eelis on see, et saame kasutada pidevalt uusi, kvaliteetseid ja töökorras seadmeid. See on ajavõit, sest me ei pea riistvara korrashoiuga tegelema. Rendiperiood on enamasti neli aastat. See on ka umbkaudu aeg, mille jooksul seadmed n-ö väsivad ja hakkavad suuremat tähelepanu nõudma. Meie vahetame vanad seadmed pärast nelja aastat uuemate vastu välja ning vanade utiliseerimisega tegeleb Green IT.

Nüüd kui Green IT on Telia Eestiga ühinenud, loodame, et teenus täiustub ning ka asjaajamine kiireneb. Oma personaalse kliendihalduri me juba saime.

Jaga lugu:
Seotud lood
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Silvian Karu
Silvian KaruReklaamimüügi projektijuhtTel: 5691 8931
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821