Autor: Liis Amor • 8. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Mäe Äripäeva uues raadiosaates

Microsoft Eesti juht Mart Mäe ütleb, et tal on unistuste töö
Foto: Liis Amor
Äripäeva uue raadiosaate "Eetris on Tallinna Ülikool" esimene külaline oli Tallinna Ülikooli vilistlane ja Microsoft Eesti juht Mart Mäe. Rääkisime tema õpingutest ja karjäärist, uurisime Microsoft Eesti siseelu ning selle suurkorporatsiooni tulevikuplaane.

Küsimuse peale, millised väljakutsed on juhtida firmat, mis müüb mujal valmis tehtud tooteid, mis on turul suuresti monopoolses seisus, vastas Mäe, et tegemist on kindlasti unistuste tööga ja väljakutsed otsa ei saa. Ta märkis, et ettevõte omab laialdast mõju, Microsofti tooted on väga laialt levinud ning nad saavad mõjutada paljusid erinevaid organisatsioone.

Microsoft Eesti juht rõhutab, et tehnoloogia on viis, kuidas teha asju efektiivsemalt, aga kui seda valesti kasutada, siis see ei täida oma eesmärki.

Mart Mäe põhjendab Microsoft Eesti töötajate ülikõrget, 8297 euro suurust keskmist kuutasu sellega, et konkureeritakse rahvusvahelisel turul ja töötatakse modernsete vahenditega.

„Meie inimesed võiksid töötada Hispaanias, Soomes või ükskõik kus kohas ning nad tegelevad mitmete riikidega. Võttes arvesse, et nad peavad aitama ettevõtetel ja organisatsioonidel astuda järgmist sammu, kuidas oma äri arendada, peavad nad loomulikult olema parimad inimesed ja me peame maksma neile rahuldustpakkuvat tasu. Sellist, mida turg meilt nõuab.“

Saadet juhtis Liis Amor.

Saadet toetab Tallinna Ülikool.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474