Autor: Gregor Alaküla • 10. veebruar 2022

Targast seadmest pole kasu, kui inimene on rumal

Vasakul Jaan Sulin, kes tegeleb Tallinna linnas asjade interneti ning linnakeskkonnast andmete kogumisega ja paremal Telia IOT valdkonna juht Vjatšeslav Antipenko.
Foto: Erakogu
Kuigi asjade internetti ühendatud tarku seadmeid on meie ümber järjest enam, siis ei tähenda see seda, et masinad teevad tulevikus kogu raske töö ära. Näiteks linnakeskkonnast erinevate sensorite abil kogutud andmed ei oma väärtust iseeneses, vaid neile tuleb ka tähendus anda, et selle abil siis paremaid äri- ja linnaplaneerimise otsuseid teha, rääkis Tallinna linna Strateegiakeskuse digiteenistuse Tuleviku Linna Büroo asjade interneti tootejuht Jaan Sulin saates „Tehnoloogiakompass“.

Teeme saates juttu asjade interneti ehk IoT lahendustest ja nende kasutamisest Tallinna linnas. Räägime sellest, milliseid andmeid linn kogub ja miks, ning sellest, mis on 5G roll nendes arendustes. Samuti räägivad külalised sellest, kuidas anda andmetele tähendus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755