26. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasutaja kaitsmine uuel küberohtude ajastul

ESET Smart Security 9 on täna turul üks parimaid turbelahendusi.
Veebiohud ning pahavarade mitmekesisus ja keerukus arenevad pidevalt ning seetõttu on oluline kaitsta oma tarkvara kõige tõhusamate turbelahendustega. Täna on turul parimaks kaitseks ESET turbelahenduste ESET Smart Security 9 ja ESET NOD32 Antivirus 9 uhiuued versioonid.

„Värskeimate versioonide arendus hõlmas sõna otseses mõttes kogu firmat ehk nende väljatöötamisse olid kaasatud ESETi tiimid kogu maailmast,“ tutvustab ESET toodete esindaja Eestis Initec OÜ juht Allan Kinsigo äsja turule tulnud ja mitmeid kordi auhinnatud sõltumatute viirustelaborite poolt uusi turvalahendusi.

Üheks oluliseks muudatuseks oli ESET Smart Security 9 ja ESET NOD32 Antivirus 9 värskendumine, mis on nüüd veel turvalisem, paindlikum ja läbipaistvam: lahendus värskendatakse automaatselt uusimatele kaitsefunktsioonidele kohe, kui need on kättesaadavad. kasutatavuse testide põhjal, et see vastaks paremini meie klientide vajadustele. Muutsime selle palju lihtsamaks ning see toetab nüüd ka paremalt-vasakule kirjutatavaid keeli nagu araabia ja heebrea keel,“ räägib Kinsigo. Lisaks rakendati ellu ostu- ja aktiveerimisprotsessi lihtsustav täiesti uus litsentseerimissüsteem.

„Lisaks disainisime ümber graafilise kasutajaliidese

Panga- ja maksekaitse muudab internetipanga turvaliseks, mis võimaldab kasutajal teha reaalajas rahaülekandeid kahjulike tegevustega kokku puutumata. Turbefunktsioon tunneb ära, kui kasutaja külastab netipanka ning tagab online-finantstehingute tegemise turvatud keskkonnas.

Netipangad ja online-ülekanded on muutunud meie igapäevase rutiini lahutumatuks osaks. Inimesed maksavad kauba eest internetis ja kontrollivad arvutist oma pangakontot, ent ei kaitse tihti salajast infot erinevate ohtude eest. Riskitaset vähendab IT-turbelahendus, mis hoiatab, kui arvutiga midagi tavatut toimub. Just nii toimib ESET Smart Security 9 panga- ja maksekaitse

„Töötasime selle funktsiooni välja kliendi kaitsmiseks netipankades. See tagab, et  kõik internetis tehtavad finantstehingud sooritatakse usaldusväärselt ja turvaliselt,“ sõnab Kinsigo.ESET Smart Security 9 tunneb ära netipangasaitide külastamise ning tagab online-finantstehingute tegemise turvatud keskkonnas. Panga- ja maksekaitse funktsioon lülitub tööle automaatselt tänu ESETi peetavale netipankade andmebaasile. Muude makselüüside, e-poodide jms puhul tuleb kaitse tagamiseks turvaline brauser esmalt käivitada. Panga- ja maksekaitse avab brauseri kaitstud keskkonnas, kus saab turvaliselt tellimuse eest tasuda või kontoseisu kontrollida.

Robotivõrgutõrje hoiab ära kasutaja arvuti muutumise robotivõrgu osaks tuvastab ja blokeerib suurte robotivõrkude, kaasa arvatud kurikuulsa GameOver Zeusi ja Confickeri kommunikatsiooni. Häkkerid peavad robotivõrku kontrollides nakatatud arvutiga sidet pidama. See ESET Smart Security tuliuus funktsioon blokeerib pahavaral selleks tee.

Robotivõrgutõrje

GameOver Zeusi kasutati kriminaalsete kavatsustega pahavara levitamiseks, et varastada kasutajatelt pangaandmeid ja muud salajast infot. Seda robotivõrku kasutati ka CryptoLockeri-nimelise failikodeerija levitamiseks, mis krüpteerib andmed ohvri arvutis ja nõuab nende lukustusest vabastamise eest lunaraha. Kogu maailmas miljoneid personaalarvuteid nakatanud ühe teise väga mõjuka robotivõrgu pani kokku arvutiuss Conficker. See nakatas miljoneid arvuteid kogu maailmas, kasutades mitmeid Microsoft Windowsi nõrkusi eesmärgiga varastada salajasi andmeid ja kasutajamandaate.

Vargahoiatusfunktsioon LiveGrid, mis võimaldab ilmuvate ohtude efektiivset tuvastamist koguni enne signatuuride toimetamist kasutaja arvutisse.

ESET LiveGrid® on kaasaegne varase hoiatamise süsteem

Iga Internetti ühenduv seade puutub kokku mitmete erinevate ohtudega. Installeeritud turbelahenduse kvaliteedist sõltuvalt ei pääse kõik ohud sinu seadmeni. ESET Smart Security toimib toetudes mitmest pilvepõhisest tehnoloogiast koosnevale kaasaegsele varase hoiatamise süsteemile ESET LiveGrid®.

Mis eristab ESETi LiveGridi mis tahes muust sinu viirusetõrjet juhtivast tehnoloogiast? ESETi LiveGrid võimaldab ESETi standardse signatuuriandmebaasi värskenduse abil ohtude tõhusat tuvastamist koguni enne signatuuride toimetamist kasutaja arvutisse.

Vaata ka videot!

www.eset.ee

Foto: Kasutaja kaitsmine uuel küberohtude ajastul

Autor: Gerli Ramler, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755