Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 29. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple MacBook sobib hästi ärikasutuseks

Apple’il on nii ärikasutajale kui ka nõudlikule kodukasutajale pakkuda kaks suurepärast arvutit, mille ühised märksõnad on vastupidavus, võimsus, kergus ja loomulikult vaimustav Retina-ekraan.

Milline neist aga valida? Suure sülearvutite valikuga ostukeskkond Kaup24.ee tutvustab kahte populaarset mudelit lähemalt

Apple MacBook Air 2018

13-tolline Apple MacBookAir 2018 on kaalult kerge kui samas võimas tööriist, mille kaheksanda põlvkonna IntelCore i5 protsessorid teevad temast nii võimsa multimeedia- kui tööarvuti.

Kui mõnede vanemate mudelite puhul võisid isegi MacBook Prod jänni jääda mõne toekama video töötlemisega, siis nüüd seda muret pole: Intel Core i5 protsessorid pakuvad sujuvat ja mugavat süsteemijõudlust, mis on piisav nii fotode ja filmide töötlemiseks kui ka isegi 2D ja 3D mängude mängimiseks. Teisisõnu on tegemist ka suurepärase väikese multimeediaarvutiga, mida ka reisile kaasa võtta, seda enam, et arvuti kaalub kõige selle juures ainult 1,25 kg.

MacBooki kasutajad teavad, et üheks miinuseks on arvutil olnud salvestusruumi kesine maht. Nüüd on ka see mure murtud - uue Apple MacBook Airi kuni 1,5 TB SSD-salvestusruum võimaldab käivitada rakendusi välkkiirelt ning pakub piisavalt ruumi kõigi dokumentide, fotode ja videote jaoks. Välise kõvaketta kaasas tassimine on seega möödanik.

Kuni 16 GB mälu võimaldab sujuvalt töötada isegi siis, kui avatud on mitu rakendust ning kuigi Retina ekraane ei pea eraldi tutvustama - räägib selle mudeli neli miljonit piksli enda eest. Vähe sellest. Tootja lubaduse kohaselt on eelmisega põlvkonnaga võrreldes ekraanil värve 48 protsenti rohkem, mis teeb pildi tõeliselt nauditavaks.

Kui lisada siia veel Touch ID täiustatud turvalisus ja mugavus, uue põlvkonna klaviatuur ja ForceTouch puuteplaat, taastöödeldud alumiiniumist valmistatud korpus, siis on uus Apple MacBook Air suurepärane äriklassi arvuti eelkõige liikuvale inimesele.

Tutvuge selle arvutiga lähemalt!

Apple MacBookPro 2018 13"

Sülearvuti Apple MacBookPro 2018 13" on vinge tööloom, mis rahuldab ka kõige kõrgemad nõudmised ja mis viib sülearvuti jõudluse ning kaasaskantavuse enneolematule tasemele.

Intel Core i5 protsessorid, kahe- või neljatuumalistele versioonidele integreeritud kujutise kiibistik GD Graphics ja protsessori taktsagedust tõstev Turboboost režiim, on Apple MacBook Pro iseloomustavad märksõnad.

Need protsessorid pakuvad sujuvat ja mugavat süsteemi jõudlust, mis on piisav fotode ja filmide töötlemiseks, 2D ja 3D mängude mängimiseks ning ka Full HD kvaliteedis filmide vaatamiseks. Sülearvuti veelgi kiireimad ja kaasaegsemad DDR4-mälu kiibistikud toovad aga töötamisse ja mängimisse veelgi enam kiirust ja mugavust.

Apple MacBookPro on MacBook Airist veidi raskem, kuid mitte oluliselt. 1,37 kg kaaluv arvuti on piisavalt kerge igapäevaseks kaasas kandmiseks. Teisisõnu võib ka suuremasse käekotti peita arvuti, millel on viisaka tööarvuti parameetrid!

Enesest mõistetavalt ei saa mainimata jätta MacBook Pro uut Retina ekraani, mis ei jäta midagi kahe silma vahele. Läikiva ekraani neli miljonit pikslit tagab tõelise vaatamiselamuse ja mis kõige olulisem – tänu väga heale resolutsioonile ei väsita Retina ekraani taga töötamine silmi, mistõttu on see suurepärane arvuti ka tundlikumate silmadega kasutajatele.

Sülearvutiga on mugav töötada ka valgustingimustest sõltumatult, kuna valgustusega klaviatuuri abil saab suurepäraselt töötada ka pimedas ruumis, mistõttu MacBook Pro’ga on hea kaaslane pikkadel reisidel, kus saab arvutit kaasreisijaid segamata nautida. Vähetähtis pole ka sülearvuti aku kuni 10 tunnine kestvus, mistõttu ei pea reisimisel aku pideva laadimise pärast pead vaevama.

Sülearvuti on varustatud kiire ja turvalise USB 3.0 liidesega, mis pakub tavapärase USB-liidesega võrreldes kuni kümme korda kiiremat andmekopeerimist. Suured failid, fotod, filmid või dokumendid liiguvad nüüdsest välkkiirelt.

Tutvuge selle arvutiga lähemalt!

Kokkuvõtvalt võib öelda, et mõlema arvuti näol on tegemist suurepäraste äriklassi arvutitega, millega saab teha tööd, mängida, tarbida multimeediat, töödelda video- ja fotofaile. Siiski võiksid need, kellel rohkem liikumist, eelistada pigem elegantsemat ja kergemat MacBook Airi. Kuid see on juba maitseküsimus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755