Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 21. juuni 2021

Koolivaheaja magnetid: Hiiumaa, Ida-Virumaa ja Eesti-Läti piiriala

Telia värske liikuvusanalüüs näitab, et koolivaheaja nädalal (19.-25. aprill) kasvas inimeste liikumisaktiivsus märgatavalt Hiiumaa, Ida-Virumaa ning ka Eesti-Läti piiriala suunas.

Telia Eesti ärikliendiüksuse juhi Holger Haljandi sõnul langes aprillikuise koolivaheaja nädala (19.-25.04) jooksul inimeste liikumiseaktiivsus varasema nädalaga võrreldes koguni 20%. Samal ajal kerkisid selgelt esile teatud piirkonnad, kuhu inimesed märgatavalt aktiivsemalt liikusid.

Foto: Photo by Lukas Blazek on Unsplash

„Esmalt hakkab silma see, et Tallinna inimeste poolt külastati päris palju Ida-Virumaad, kus omakorda olid populaarsemad asukohad Vasknarva ja Alajõe piirkonnad ehk Peipsi järve põhjaranniku ala. Samuti said varasema nädalaga võrreldes päris palju külastusi juurde Hiiumaa ja Saaremaa. Lisaks kerkis esile see, et Tartu inimesed külastasid aktiivselt Valgat ning Võru kandi inimesed liikusid aktiivsemalt Orava ja Piusa piirkonda,“ ütles Haljand.

Eesti tervikuna oli koolivaheaja nädalal liikumine tavapärasest tagasihoidlikum ning eriti hakkas see silma suuremate linnade ja nendega piirnevate valdade vahel. Samuti oli näha, et linnades veedeti aega vähem kui nädal varem.

Telia liikuvusanalüüsi koostamisel on kasutatud Telia Crowd Insights platvormi, mis võimaldab analüüsida mobiilivõrgu anonüümsete koondandmete põhjal üldisi grupeeritud liikumismustreid, samuti üldiste liikumisharjumuste muutust. Ühegi konkreetse inimese asukoht ega liikumismustrid pole seejuures nähtavad ega ka tuvstatavad, kuna kasutatud on üksnes anonüümitud ja grupeeritud koondandmeid ning tagatud on lahenduse vastavus isikuandmete kaitset käsitlevates seadustes toodud nõuetele.

Telia Crowd Insights platvorm on kasutusel ka kõikides Skandinaaviamaades (Soomes, Rootsis, Norras, Taanis), kus Telia Company tegutseb.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474