Autorid: Infinitium Agency, 1a.ee • 1. juuni 2023

Telefoni kaaned on ideaalne viis oma telefon puhtana hoida

Foto: Pixabay.com
Kasutades telefoni iga päev, on väga oluline see puhtana hoida. Kui oma käsi peseme mitu korda päevas, siis telefoni ekraani puhastatakse tunduvalt harvem. Lisaks koguneb telefoni väikestesse avadesse tolmu ja muud mustust, see võib lõppeda krabiseva kuulariga või ummistunud laadimispesaga, mis takistab telefoni aku laadimist. Selleks, et oma telefoni korras hoida ja selle eluiga pikendada, võiks valida õiged telefoni kaaned, mis mobiili kaitsevad ja samas head välja näevad.

Kui must on telefoni ekraan tegelikult?

Nagu öeldud, oma käsi peseme me iga päev mitu korda, aga telefoni eest hoolitsemine unustatakse tihtipeale ära. Telefoni ekraanile kogunevad lugematud näpujäljed, higi, meiki ja muu mustust koos meid ümbritsevate pisikutega. Ekraanil võib pesitseda rohkem baktereid kui sinu prill-laual! Telefoni kaaned kaitsevad otsese mustuse eest, kuigi vahete vahel tuleks ekraan ka mikrofiiberlapiga üle tõmmata. Nii võid olla kindel, et kõik on puhas ja hügieeniline.

Ekraan pole ainus koht, kuhu telefonil mustus koguneb. Laadijapesa on pisike, aga väga soodus koht tolmu ja mustuse kogunemiseks. Lõpuks hakkab see takistama aga seadme laadimist. Ka väikesed kõlariaugud võivad koguda endasse tolmu, mis mõjutab heli kvaliteeti.

Foto: 1a.ee

Telefoni kaaned ja ümbrised

Selleks, et oma telefoni hoida tervena, kaitsta seda mustuse ja kriimude eest, on müügil erinevad telefoni ümbrised. Iga telefoni mudel on erinev, alustades suurusest ja lõpetades kaamera paigutusega, seega tuleb valiku langetamisel jälgida, et kaaned või ümbris on sobilik just sinu nutitelefonile. Näiteks Samsungi nutitelefonile Samsungi telefoni kaaned ja Apple mudelitele ikka Apple telefoni kaaned. Aga kumba valida – kaaned või ümbris? Vaatame lähemalt!

Telefoni kaaned

Telefoni kaaned on kõige praktilisem viis telefoni puhtana hoida. See kaitseb telefoni efektiivselt nii eest kui ka tagant ja isegi kukkumise korral. Kui mobiilil on kaaned ümber, ei ole vaja muretseda, et kotis näiteks võtmed ekraani ja korpuse ära kriibivad. Samuti on telefoni kaaned lastele mõistlik valik, kuna väikesed näpud on ikka veidi kohmakamad ja kipuvad telefoni maha pillama. Nii ei pea iga kord hinge kinni hoidma, kui telefon maha kukub - ekraan jääb suure tõenäosusega terveks!

Lisaks suurepärasele kaitsele on kaaned ka praktilised. Tihti on neil kaarditaskud või vahe sularaha jaoks, mis tähendab, et eraldi rahakotti ei peagi kaasas kandma. Kaane saab telefoniga rääkides ka sulgeda, mis tähendab, et ekraanile levib tunduvalt vähem pisikuid. Miinuseks on aga kaante kogukus. Kaaned muudavad tahes tahtmata telefoni paksemaks ja raskemaks.

Telefoni kaaned on erinevast materjalist. Üsna levinud on kunstnahast kaaned, mis on eri värvi ja sissepressitud mustriga. Need on siledad ja stiilsed, kuid pika peale kipuvad kuluma. Täisnahk on vastupidav, ajatu, kuid tunduvalt kallim. On ka tugevast tekstiilist kaasi, mis annab veelgi rohkem võimalusi eri disainideks. Kui soovid endiselt kaasi, aga ei taha, et telefon käes paks tunduks, siis mõndadele telefonimudelitele on müügil ka kergest plastikust poolläbipaistvaid kaasi. Seega võib tõepoolest leida igale maitsele telefonikaasi.

Foto: StockSnap. Pixabay.com

Telefoni ümbrised

Nagu eespool öeldud, telefoni kaante miinuseks on nende kogukus ja kõik ei soovi enda õhukest uut telefoni selle taha peita. Telefoni korpused võivad olla kauni värviga ja voolujoonelised, kuid enamasti on need ka väga libedad. Kui telefoni kaaned ei ole sulle meelepärased, siis alternatiiviks on lihtne tagune ehk telefoni ümbris.

Telefoni ümbris kaitseb telefoni kukkumisel, muudab selle vähem libedaks ja hoiab seadme puhtamana. Võrreldes kaantega on ümbrised ka odavamad, seega saab neid vastavalt tujule vahetada. Enim levinud on plastikust ümbrised, mis on tihti värvilised ja silmapaistvad, andes võimaluse oma unikaalsust rõhutada. Kui soovid midagi tagasihoidlikku, siis paljud eelistavad silikoonist ümbriseid. Need on pehmed ja läbipaistvad. On olemas ka ekstra tugevaid ümbriseid, mis kukkumisel kindlasti katki ei lähe ja tagavad maksimaalse kaitse.

Ka ümbristel võivad olla omad lisad. Mõnel kunstnahast või nahast ümbrisel on kaarditaskud, osad plastikust ümbrised on täiendatud hoidjaga, mis kergendab telefoni püsti hoidmist laual. Ümbrise miinuseks on see, et see kaitseb ainult tagust ehk ekraan võib endiselt viga saada või mustaks minna. Selle probleemi ennetamiseks paigaldatakse tavaliselt kaitseklaas.

Foto: 1a.ee

Kokkuvõtteks

Kui hoolid oma telefonist ning soovid seda igati kaitsta, siis kaalu telefoni kaante või ümbrise kasutamist. Telefoni kaaned on äärmiselt praktilised ning telefoni ümbrised annavad võimaluse enese väljendamiseks. Vali just selline, mis sinu stiiliga kokku läheb! Selleks, et leida oma mudelile ideaalsed kaaned või ümbrised, kasuta 1a.ee lehel olevat mugavat sorteerimissüsteemi. Nii võid olla kindel, et valitud kaaned sobivad just sinu telefonile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755