Autor: UAB Lonas • 29. veebruar 2024

Magamisaluse valimine: kui voodi ja madrats on üksteisest sõltumatud ja samas lahutamatud

Energia ja heaolu üks olulisemaid komponente on piisavalt hea uni. Oluline on meeles pidada, et lõppkokkuvõttes olete ise vastutav mugava magamiskeskkonna loomise eest.

Kvaliteetne madrats või voodi on asjad millega peate arvestame oma soove ja võimalusi. Lõppude lõpuks peaksid eesmärgid olema kooskõlas võimalustega ja võimalused võivad ideaalselt sobida soovidega. Mõnele olulisele küsimusele vastuse saamine muudab kompromissi leidmise alati lihtsamaks. Pidage meeles, et hästi läbimõeldud unistustel on suurem tõenäosus täituda.

Kuidas valida madratsit?

Madrats ja voodi võivad olla eraldi või olla integreeritud ühte. Voodi ilma madratsita on lihtsalt mõeldamatu, isegi kui madratsit saab kasutada ilma voodita. Madratsi valimisel on oluline eristada väliseid ja sisemisi mõõtmeid, olenemata sellest, kas te hangite eritooted või standardmõõdus voodi. Vastasel juhul ei pruugi madrats voodiraamile sobida. Seetõttu peab mõõtmine olema täpne ja täpne.

Kui vajate ainult madratsit, ei tohiks see olla liiga suur ega liiga väike. Kujutame ette, et teie lemmik on universaalne kaheinimese madrats 160x200 cm , millele mahub mugavalt kaks inimest. Olge lihtsalt ettevaatlik, et voodi raam ei oleks liiga suur; kui see on, siis madrats libiseb ja teil ei ole turvalist magamispinda, mis põhjustab lõpuks ebamugavustunnet. Madrats deformeerub ja kahtlemata ei paranda une kvaliteeti, kui voodiraam on liiga väike ja madratsit tuleb sisse suruda.

Foto: Pexels.com

Teie võimet mugavalt magada ja piisavalt puhata mõjutavad tugevalt nii mõnus voodi kui ka kvaliteetne madrats. Seega on kvaliteet selles olukorras ülioluline. Voodi eluiga võib üldiselt olla mõõtmatu ja madrats võib sõltuvalt tehtud otsusest veatult vastu pidada kuni kümme aastat, kuigi mõlemad võivad nõuda suuri kulutusi. Seega on üks nõuanne pikalt kestva madratsi valimiseks see, et ei kardaks seda poes proovida. Väga oluline on proovida madratseid oma kehal, et teha kindlaks, millised tüübid ja omadused teile kõige paremini sobivad, kuigi madratsi kõvaduse ja pehmuse kirjeldused ja valikunõuanded põhinevad individuaalsel kehakaalul.

Õige voodi valimine

Seega esimene küsimus on: Kui suur on teie magamistuba? Järgige oma loovust ja soove, kui see on ruumikas ja ei piira voodi suurust, kuid pidage meeles, et suurus ei ole ainus tegur selle juures, kui mugavalt te magate. Kõige mugavamad voodid on need, mis vastavad teie unikaalsetele eelistustele ja füüsilistele nõuetele. Need on parimad ja kvaliteetsemad voodid. On väga oluline, et te ei tunneks end voodis kitsalt või nagu oleksite uppumas. Kui magamistuba on väike, vältige vaevu sobiva voodi valimist ja andke selle asemel ruumile veidi hingamisruumi. Hubasemale õhkkonnale aitab kaasa toa avatud ruumi ja sisustuse suhe. Enne uue voodi ostmist mõõtke magamistuba ja püüdke leida sellele optimaalne asukoht. Kui suur on teie pere? Kui valite magamisaluse ainult endale, siis tuleb vaid oma keha vajadusi hinnates valida, milline magamisalus sobib teie vajadustele kõige paremini. Kui te ja teie partner jagate voodit, peaks otsuste tegemine ja valikute tegemine olema ühine jõupingutus. Kui teie voodi on perekonna eelistatud koht, kus hommikuti kogunetakse, võiksite mõelda suurema voodi soetamise peale, et see sobiks kõigile.

Voodite suurused - ühe- või kahekohaline?

Sarnaselt paljude teiste mööbliesemetega pakutakse ka voodeid tavaliselt tavapärastes suurustes, mida saab kohandada, et need vastaksid paljudele klientide vajadustele. Seega avastate kiiresti, et uute voodite kõige populaarsemad pikkused on 190 ja 200 cm. Laiused on mõõtude poolest erinevad. Kahekohalisi voodeid on kolme erineva suurusega: 140x200, 160x200 ja 180x200. Need, kes eelistavad ühekohalisi voodeid, võivad avastada ka 80 või 90 cm laiused voodid. Teie jaoks ideaalse pikkuse määramisel pidage meeles, et kui te voodil lamate, peaks teie kohal olema umbes 15 sentimeetrit ruumi. Pikad inimesed peaksid valima voodi, millel pole jalalaudu, et vähendada võimalikku ebamugavustunnet, mida pea- või jalalaudade tõttu tekib. Lisaks pidage meeles, et kõrgemate jalalaudadega voodid muudavad ruumi pigem kitsaks ja väiksemaks, kui see tegelikult on. Eriliste vajadustega inimesed, kes ei sobi tavaliste mõõtudega, võivad mõelda kohandatud voodite soetamisele. Pidage meeles, et lõpuks võite vajada ka eritellimusel põhinevat madratsit. Seetõttu arvestage seda mõõtmisel ja arvutamisel.

Voodikatted loovad meeleolu ja kaitsevad

Kui voodi ja madrats on magamistoas, siis mõelge, kuidas neid kaitsta. Loomulikult saab madratsi esimeseks kaitsekihiks voodipesu, kuid selle eesmärk ei ole kaitsta tolmu, vaid lemmikloomade eest. Ja kui soovite lisada magamistoale täiendavat dekoratiivsust ja muuta see palju meeldivamaks, siis voodikatted võivad hoolitseda mõlema eest. Need katavad kogu voodi, muutes selle tõeliseks kaitseks väliste tegurite eest, ning samal ajal kaunistavad teie voodit uute värvide ja mustritega. Tänu kangaste ja mustrite mitmekesisusele saavad voodikatetest sageli magamistoa aktsent, mis aitab luua meeleolu või kohanduda ruumi olemasoleva interjööriga.

Foto: Pexels.com

Voodikatte valimisel on oluline korralikult mõõta, milliseid mõõtmeid te vajate. Seda tuleks teha järgmise mõõtmismetoodika järgi - mõõtke madrats horisontaalselt, samuti mitu sentimeetrit maapinnast või kohast, kuhu soovite voodikatte otsa. Kui teie madrats on 160x200 cm ja selle kõrgus maapinnast on 30 cm, siis on soovitatav valida 220x230 cm suurune voodikate. Pange tähele, et laiuse jaoks tuleb lisada kaks voodikõrgust ja pikkuse jaoks ainult üks (sest voodikatet ei ole vaja voodilaua juures).

Kui panete paika oma prioriteedid, hindate hoolikalt voodi asukohta magamistoas ja muudate need numbriteks, siis saab otsinguks selged kriteeriumid, mis aitavad teil leida parima variandi. Ja kui vana voodi omadused ja suurus vastavad ideaalselt teie vajadustele, siis lähete otsingule, teades selgelt, mida soovite.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474