28. september 2006
Jaga lugu:

Silicon Valley otsib pärast Skype ostu uut suurt asja Euroopast

Kõik teed ja internetimarsruudid viivad Silicon Valleysse, vähemalt nii tundub Euroopa kommunikatsiooni ettevõtetele, kirjutab Financial Times.

Kui eBay ostis Londonis, Luxembourgis ja Tallinnas tegutseva Skype`i, asusid USA riskikapitalistid järgmist "suurt asja" Euroopast otsima.

Sequoia Capitali osanik Michael Moritz, kes on toetanud teiste seas Google`it, Yahood, ja YouTube`i, leidis kahe noore austerlase VoIPi ettevõtte Jajah (Voice over internet protocol, hääl üle interneti). Ühe ettevõtte asutaja Daniel Mattesi sõnul tuli see üllatusena: "Me lootsime Euroopa riskikapitalidega äri teha."

Sequoia Capitali ettepanekul oli üks konks: kui ta teeb oma esimese investeeringu Euroopasse, peab ettevõte kolima Californiasse. "Meil kulus kaks sekundit otsustamaks, see oli ainukordne võimalus," lisas Mattes.

Kuigi Sequoia nõudmine võib kummaline olla, on asutajad tänulikud, sest Valley tingimised on tunduvalt paremad, kui nende Euroopa ametivendadel. "USAs on riskikapitalistidel absoluutselt teine lähenemine, Euroopas käituvad nad nagu pankurid, kes annavad natuke raha iga etapi läbimise järel, kui sa midagi ei saavuta, ei saa sa midagi. USAs nad küsivad, millised on järgneva kahe aasta kulutused ja nad annavad selle raha sulle, sa ei pea pidevalt ettevõtte finantseerimise peale mõtlema," ütleb Mattes

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt