12. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti võib saada esimeseks internetiga kaetud riigiks maailmas

Eesti kaetakse järgmisel aastal kiire traadita andmesidevõrguga

Kuigi Soome teatas nädala alguses, et on võtnud endale eesmärgiks olla esimene tervenisti kiire traadita internetiühendusega kaetud riik maailmas, võib Eesti põhjanaabrile pikka nina näidata, kirjutas Eesti Päevaleht.

Riigi infosüsteemide arenduskeskuse infrastruktuuriosakonna juhataja Margus Kreinin on veendunud, et kuna Eesti on väiksem, jõuame me Soomest ette."Esiteks hõlmab riiklik internetiprojekt Külatee 3 kõiki maakondi ning selle aasta lõpuks on kõik riigihanked toimunud ja võimalused loodud," põhjendas projekti vedav Kreinin. Ta märkis, et soomlaste kavandatav võrk on samal sagedusel kui aegunud NMT mobiilside ning levib küll kaugemale, kuid ei võimalda suuri kiirusi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755