12. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sami Seppänen: enamik soomlasi on eetiliselt äri ajamise emapiimaga kaasa saanud

Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul on Eesti ja Soome ärikeskkonda keeruline võrrelda: kui enamikule soomlastest on eetiliselt äri ajamine emapiimaga kaasa antud, siis Eesti on noor ühiskond ja alles toimub puhastumine.

Seppäneni meelest on aga olukord võrreldes Eesti taasiseseisvumise algaastatega tunduvalt paranenud ning selles on onud oma osa Soomel ja Rootsil – põhjamaalastest ettevõtjatega koostöö tegemine on ajapikku kandnud sealsed reeglid ka eestimaalastest ettevõtjate tavakäitumisse. Seppäneni sõnul õpivad eestlased – ka ärikultuuri - kiiresti, kogemuste puudumist kompenseerib innukus ja soov tegutseda.

„Seepärast meeldib mulle Eestis palju rohkem töötada kui Soomes – Eestis on dünaamikat ja uljust, mis võimaldab lühikese ajaga väga palju korda saata,” kirjutab ettevõtja homses Äripäevas.

Seppänen näeb Eesti ainsa probleemina raha tõstmist jumala seisusesse ja kõige – ka inimese käekäigu – mõõtmist rahas. „Kui materiaalseid saavutusi väärtustatakse aususest rohkem, tulevadki tagasilöögid,” märgib Seppänen.

Loe Sami Seppäneni kolumni homme Äripäevast lk 34

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755