16. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Singapurlane saab tasuta interneti ja soodsa arvuti

Singapuri valitsus plaanib katta enamuse saarest avaliku ja tasuta internetiühendusega ja toetada 10 000 arvuti ostu vaestele peredele.

Valitsus suurendab avalike WiFi punktide arvu 900-lt 5000-ni, vahendas MSNBC Singapuri peaministri Lee Hsien Loongi sõnu.

"Me peame looma kõigile Singapuri kodanike digitaalsed võimalused ja mitte laskma sel oma ühiskonda jagada," ütles Loong.

Umbes 10 000 majapidamist, kus on kooliskäivad lapsed, saavad soodsa hinnaga arvutid. Perekonnad, kes teenivad vähem kui 1500 krooni kuus, saavad osta arvuti hinnaga 2140 krooni. Lisaks aidatakse vanematel ja puuetega inimestel interneti kasutada.

Plaanikohaselt pakutakse 512 kilobitist WiFi ühendust üle linna: linnakeskuses, ärikvartalites ja kaubanduskeskustes.

Valitsus maksab 227 miljonit krooni Wifi eest, mis maksab umbes 756 miljonit, ülejäänu maksavad teenusepakkujad SingTel, iCell ja QMax.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755