26. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti suurima telekomifirma juhid vastasid lugejate küsimustele

Eesti suurima telekomifirma juhid vastasid online-pressikonverentsil aripaev.ee lugejate küsimustele.

Pressikonverents algas kell 11.

Millist mõju avaldas vigase kolmikpaketi (telefon+digiTV+internet) käivitamine firma majandustulemustele?

Valdur Laid, Elioni juht: "Huvi paketi vastu on alates väljatulekust olnud väga suur ja me oleme kogunud praeguseks üle 18 tuhande kliendi. Meil on väga kahju, et meie kasvu on pärssinud tarnijapoolsed seadmeprobleemid, mis peaksid saama kõrvaldatud oktoobri lõpuks."

Miks lõpetas EMT aasta tagasi Diili pakkumise firmadele. Kas liiga paljud firmad eelistasid odavat kõnehinda "täispaketile" ja "heale teenindusele"? Meie firmas on nüüd osad töötajad Diili kasutajad ja ülejäänud on teiste operaatorite kliendid, seda just põhjusel, et Diiliga enam firma kasutajad liituda ei saanud.Valdo Kalm, EMT juht: "Lõpetasime Diili müügi firmadele, kuna firmakliendid hakkasid lisaks soovima muid teenuseid (andmeside jm), mida Diili raames ei pakuta."

Olen 3G kasutaja. Süsteemi eelis on see, et ta toimib nii kodu kui ka välismaal. Paraku on tehnoloogia olemas, aga selle eest küsitakse üle mõistuse kallist hinda, eriti välismaal. Kui mõelda, et me oleme üks liitriik - Euroopa Liit, kas on võimalik jõuda normaalsete hindadeni või peab ootama kuni mõni järgmine tehnoloogia alles selle teenuse hindus suruma hakkab?

Valdo Kalm, EMT juht: "Kogu maailmes on mobiiliteenuste hinnad liikumas alla."

Väga suurte lootustega käivitunud 3G on nüüd üks vidin, mida keegi ei kasuta. Kas usute endiselt selle edusse?

Valdo Kalm, EMT juht: "Usume endiselt 3G tulevikku. Meie võrgus on hetkel ~10 000 kasutajat."

Mitu protsenti alandate mobiilikõnede hindu järgmisel aastal? Ei taha siinkohal kuulda juttu kvaliteedi parandamisest.

Valdo Kalm, EMT juht: "Trend on jätkuvalt langev."

Millist mõju EMT konkurentsivõimele innovatiivsusele ja teistele teie poolt tähtsaks peetavatele väärtustele on avaldanud Aaviksoo ja Teemanti välja vahetamine Kalmu ja Mürki vastu?

Valdo Kalm, EMT juht: "Eelmise aasta tööandjate keskliidu ja kaubanduskoja konkurentsivõime edetabelis saavutas EMT konkurentsivõimelisima ettevõtte tiitli, mis sõltub just innovaatilisest ja heast töötajaskonnast."

Tele2 väidab, et võidab pidevalt turgu. sama ütlevad EMT, Elisa, Bravocom jne. kuidas siis ikkagi on, kui suur on EMT turuosa, kui suur Tele2 ja Elisa oma?

Valdo Kalm, EMT juht: "Kasvav turg võimaldab loomulikult spekulatsioone turuosade teemadel. Kuid nii EMT arvutused kui ka viimati avaldatud Elisa tulemused turuosade osas ühtivad."

Millist mõju on avaldanud EMT äriklientuurile Tele2 agressiivne äriklientidele suunatud turunduskampaania. Nii reklaam kui ka müügitegevus?

Valdo Kalm, EMT juht: "Tele2 müügikampaania meie äriklientuurile mõju avaldanud ei ole".

Läti valitsus teatas just, et ostab oma telekomifirma TeliaSoneralt tagasi. Kas Eesti riik ka on märku andnud huvist telekomifirma tagasi osta?

Eesti Telekomi juhatuse esimees Jaan Männik: "Meie andmetel märku antud ei ole. Küsida tuleks riigi esindajatelt."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755