26. oktoober 2006
Jaga lugu:

Savisaar tahab tuumaenergeetika küsimuse rahvahääletusele panna

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar toetab rahvaküsitluse korraldamist küsimuses, kas Eesti peaks hakkama kasutama tuumaenergiat või mitte.

„Riigiettevõtte AS Eesti Energia osalemine Ignalina uue tuumajaama projektis on ilmselt majanduslikult kasulik meie riigile,” märkis minister Savisaar. „Kuid samas on taolised projektid äärmiselt mahukad ning väga pikaajalise mõjuga, seepärast peaksid kõik asjaosalised saama oma sõna sekka öelda.” Ministri sõnul ei ole küsimus ainult maksumaksja rahas, vaid ka meie kõigi julgeolekus.

„Nüüd algab Ignalina uue tuumaprojekti tutvustamine Balti riigi valitsustele, parlamentide liikmetele ja laiemale avalikkusele ning seepärast oleks sobiv aeg küsida ka rahva arvamust,” märkis Savisaar. „Samuti sunniks rahvahääletus osapooli ka märksa põhjalikumalt oma seisukohti läbi kaaluma, tutvustama ja põhjendama.”

Kolmapäeval tutvustati Vilniuses koos istunud Balti riikide energiafirmade juhtidele Ignalina tuumajaama asemele uue jaama ehitamise teostatavust hindavat uuringut ning jõuti ühisele seisukohale, et selle plaaniga tuleb jätkata.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee