2. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Onupojamängud 3G konkursil

Reedel avalikustab sideamet, milline firma saab õiguse ehitada Eestisse neljas 3G mobiilside võrk. Oksjonile laekus neli pakkumist, kirjutas Eesti Ekspress.

Ekspressile teadaolevalt tunnistatakse võitjaks firma Crosson Capital, mida veavad Tallinna venelane Pavel Kuzmin ning tema kaasmaalane Sankt-Peterburgist Tatiana Kostrova. Firma omanikeks on Vene firmad Alkominvest ja Praim ning Moskva elanik Vladimir Budnikov.

Väidetavalt lubavad venelased maksta 3G litsentsi eest 100 miljonit krooni.

Eriti huvitavaks muudab Crosson Capitali pakkumise asjaolu, et Pavel Kuzmini teises ettevõtmises, internetipõhise sidega tegelevas firmas Diler on väikeomanikuks majandusministeeriumi sideosakonna juhataja Edvard Saarma. Just tema osakond töötas välja 3G litsentsi konkursi tingimused.

Saarma ütles Ekspressile, et see oli tema osakonna töö, kuid konkursi kuulutas välja ning selle tulemused kinnitab sideamet. "Kuzmini tean, tunnen teda mitu aastat. On käinud siin ministeeriumis konsultatsioonidel. Tal on firma Diler, mille kaubamärk on Go Telekom. Aga see äri pole eriti õitsenud."

Kui Ekspress tuletas Saarmale meelde tema enda osalust tolles ettevõttes, siis ütles osakonnajuhataja, et talle kuulub tõesti 3,5 protsenti ettevõttest. "Pakuti osalust ja ostsin ka omale, see oli umbes viis aastat tagasi."

"Need Bravocomi mehed ajasid algusest peale igasugust demagoogiat," ütles Saarma. "Nad püüdsid igati pidurdada seda protsessi. Tahtsid saada litsentsi tasuta, nagu anti praegu tegutsevatele mobiilioperaatoritele. Aga erinevalt neist pole Bravocomil oma võrku. Ta on vaid virtuaaloperaator. Nüüd võivad need mehed muidugi mulle etteheiteid teha ja igasugust vahtu ajada."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474