6. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste City muutub Eesti kaasaegseimaks digilinnaks

Ülemiste City hakkab koostöös Elioni ja EMT-ga innovatsioonilinnaku territooriumil pakkuma telekommunikatsiooniteenuste tipplahendusi: alates wifist, 3G-st, mobiilmaksete süsteemist, videokonverentsi ruumidest ning lõpetades Digi-TVga äriklientidele.

"Pärast pea pool aastat kestnud läbirääkimisi kirjutasime täna koos EMT ja Ülemiste Cityga alla suuremahulisele kommunikatsioonide arendamise koostöölepingule," lausus Elion Ettevõtted ASi juhatuse esimees Valdur Laid, ettevõtte pressiteate vahendusel.

"Ülemiste Citys saame hakata katsetama lahendusi, mis täna veel laiatarbekaubana saadaval pole, kuid mis vajavad testimiseks aktiivset kasutajaskonda. Arenevad ettevõtted on parim klientuur uute rakenduste proovimiseks, kuivõrd inimesed on näljased uute ja põnevate lahenduste järele," lisas EMT juhatuse esimees Valdo Kalm.

Kogu Ülemiste City telekommunikatsioonialase infrastruktuuri ehitavad valmis ning hooldavad Elion ja EMT. Koostöölepingu kohaselt arendavad Elion ja EMT välja kogu linnakut katva wifi ja 3G võrgu, dubleeritud ja kiired internetiühendused, mobiilsete maksete süsteemi linnaku territooriumil teenuse tarbimiseks, IP-põhised kõnesideteenused (VoIP), Digi-TV äriklientidele jne. Elion hakkab nõudluse olemasolul pakkuma telehotelli teenust ehk firmadele seadme- ja serverimajutust. Ülemiste City vahendusel on võimalik Elionist osta uue kontori sisseseadmisel kõik vajalikud telekommunikatsiooni- ja IT-seadmed.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755