21. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telekomi TOPi võitis teist aastat järjest Elisa

Nagu mullu, võitis ka sel aastal Eesti telekommunikatsioonifirmade TOPi mobiilioperaator Elisa, kirjutas täna Äripäeva uus IT-ajakiri Tehnotrend.

Elisa juhi Sami Seppäneni sõnul tagas ettevõttele võidu sihtrühmade üha parem teenindamine. Samuti nimetas ta ühe edu põhjusena Radiolinja ja Unineti ühinemist eelmisel aastal Elisaks, mis tõstis firma efektiivsust.

Mullu oli Elisa käive 1,39 miljardit krooni, see on ligi viiendiku võrra rohkem kui üle-eelmisel aastal. Kasumit teenis Elisa mullu 299 mln kr, aasta varem 202 mln kr.

Teise koha saavutas telekommunikatsioonifirmade TOPis konkureeriv mobiilioperaator Tele2. Firma juht Toomas Tiivel põhjendas edu väikesest meeskonnast tingitud paindlikkusega, samuti nimetas ta Tele2 investeeringuid kvaliteeti ja selget hinnaliidri strateegiat. Tele2 kuulub samanimelisse Rootsi kontserni.

Telekommunikatsioonifirmade TOPis tuli kolmandaks Tartu firma AS Kernel, mis varem oli tuntud arvutifirmana. Firma orienteerub üha enam teenustöödele, mitmes maakonnas on Kernel rajanud ka interneti infrastruktuuri, ütles Kerneli juht ning poolte aktsiate omanik Raivo Laats. Ülejäänud osa ettevõttest kuulub Priit Truusalule.

Telekommunikatsioonifirmade TOPis seati ettevõtted pingeritta kuue näitaja põhjal. Arvutamise aluseks võttis Äripäev firma 2005. aasta käibe, käibe kasvu võrreldes 2004. aastaga, 2005. aasta kasumi majandustegevusest, kasumi kasvu võrreldes 2004. aastaga, rentaabluse aastal 2005 ja omakapitali tootlikkuse aastal 2005.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755