28. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhjalas tiirutav vähinuuskur väisas Tartut

Mitu miljonit eurot maksvat radioloogiaaparaati ei pea senisest täpsemate vähiuuringute tarbeks tingimata ostma – selle saab nagu liinibussi haigla kõrvale peatuma tellida.

Mõned miljonid eurod nimetas Antoon van Gaans, Alliance Medicali Põhja-Euroopa müügijuht, eile Tartus esmakordse peatuse teinud ja väljastpoolt üsnagi tavalise rekka välimusega mobiilse positronemissioontomograafi (PET) hinnaks.

Tartus ennenägematu ja -olematu seadme abil uuriti päevaga nelja patsienti. Tartu Ülikooli Kliinikumi isotoopdiagnostika osakonna juhataja/radioloog Kai Ulst rääkis, et see aparaat aitab senisest täpsemalt diagnoosida onkoloogiliste haiguste kulgu, saada lisainfot kasvajaraku ainevahetusest ja hinnata ravi tõhusust.

Peamiselt kasutatakse seadet vähiuuringuiks, kuid see aitab diagnoosida ka närvihaigusi.

Täpsem diagnoosimine aitab määrata täpsema ravi ning säästa sellega patsiendi tervist ja raviraha.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052