5. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype avab Tšehhis arenduskeskuse

Skype avab arenduskeskuse Prahas, kus asub aasta jooksul tööle ligi 30 tarkvaraspetsialisti.

Skype Eesti juhi Sten Tamkivi sõnul jääb ettevõtte peamine, ligikaudu 300 töötajaga arenduskeskus endiselt Eestisse, nagu ka kogu Skype'i arendustöö juhtimine, teatas ettevõte.

"Pisut rohkem kui kolme tegevusaastaga on Skype'i kasutajate arv jõudnud 136 miljonini ning tavapärase arvuti kõrval leiab Skype'i nüüd ka WiFi-telefonidest ja teistest uutest seadmetest," lausus Tamkivi. "Oma kasutajaid ja partnereid tuleb ka taolise kasvutempo juures rõõmsana hoida ning Praha kontor annab meie arendusmootorile vajaliku lisasilindri."

Praha kontori käivitamist juhib Skype tarkvaraarenduse juht Ott Kaukver. Tema sõnul oli täiendava arendusüksuse asukoha valikul sõelal ligi kümme Kesk- ja Ida-Euroopa riiki. "Tšehhi kasuks otsustasime tänu heale haridussüsteemile ja kvaliteetsele tööjõule. Soodne asukoht ja paindlik tööjõupoliitika teevad Prahast ka atraktiivse sihtkoha liikuvale tööjõule kogu Euroopas," ütles Kaukver.

Skype'i kasutusvõimalused on lõppeva aasta jooksul hoogsalt kasvanud - alates arvutit mittevajavatest WiFi- ja dual-telefonidest ning lõpetades uute avalike jututubade ja Skypecastidega. "Rakendamist ootavaid uusi ideid on sadu. Samal ajal ei unusta me kindlasti lubadust, et Skype'i kasutajate vahelised internetikõned jäävad alati tasuta," ütles Sten Tamkivi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755