13. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zennström: ma ei taha olla valitseja, tahan luua midagi uut

Skype'i juht Niklas Zennström rääkis intervjuus Rootsi majanduslehele Dagens Industri, et elu pole pärast miljardite teenimist märkimisväärselt muutunud ja soov midagi uut luua saadab teda endiselt.

2005. aastal ostis internetioksjoni firma Ebay ära internetitelefoniteenust pakkuva Skype'i. Rootslasest Skype'i juhi Niklas Zennströmi elu ei ole sellest aga eriti muutunud. Skype on endine, Ebayle kuulumisega on muutunud vaid struktuur.

"2006. aasta peamine uuendus oli see, et pidime õppima firmat juhtima kvartalite kaupa. Kasvava internetifirma ja börsil noteeritud hiigelkontserni kuuluva firma juhtimise vahel on olemas teatud erinevused. Neid olemegi aastaga õppinud," ütles Zennström.

"Elu on iseenesest muutunud vähem, kui oleks arvata võinud. Tõusen hommikul üles, lähen tööle ja püüan firmat juhtida. Ebays on palju rohkem andmete kogumist ja analüüsimist, Skype'is aga lähtusime mitmel korral kõhutundest."

Oma edasiste plaanide kohta räägib Zennström: "On paradoksaalne, et iga väikeettevõtja unistus on kasvada ja suureks saada. Mina ei taha olla valitseja, mind innustab endiselt soov luua midagi uut."

Nii tegelebki Skype pidevalt uute projektidega. Praegu on käsil töö nimega "The Venice Project". See on veebitelevisiooni projekt, mis sai taas alguse koostöös taanlase Janus Friisiga, kellega koos loodi ka Skype.

"Me tahame televisiooni ja interneti parimad pooled kokku panna. Internet muudab täielikult televisiooniga seotud harjumusi. "The Venice Project" tähendab seda, et telerivaatamine muutub üksikisikule sobivamaks. Ja seda mitte vaid programmi, vaid ka reklaami osas," selgitab Zennström. Kuigi toode ei ole veel kaugeltki mitte valmis, on uudist juba katsetamas 1000 testkasutajat.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755