15. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Windows Vista esitab riistvarale karme nõudeid

Kriitikute sõnul on Windowsi uude operatsioonisüsteemi Vistasse sisse ehitatud hulk piiranguid, mis muudavad heli- ja videofailide kvaliteedi kehvemaks.

Windows Vista on sattunud ägeda kriitikute tule alla, kirjutas Rootsi päevaleht Dagens Nyheter. Hiljuti uuris ja analüüsis Vistat uusmeremaalane Peter Gutman. Tema väitel tekib edaspidi probleeme neil, kes tahavad Vistat kasutades vaadata filme või kuulata muusikat.

Vista esitab kasutatavale riistvarale piiranguid. Nimelt peab filme-muusikat mängima riistvaralt, mis vastab teatud koopiate tegemise kaitse nõuetele. Reegleid eirates jääb arvutiekraan mustaks või siis on pilt kehvema kvaliteediga.

Ei ole uudis, et uus operatsioonisüsteem võib teatud arvuti osad, nt graafikakaardi, muuta aegunuks ja praktiliselt kasutuskõlbmatuks. Praegu aga on olukord eriti raske, kuna mitte ükski tootja ei ole veel esitlenud heli- ja graafikakaarte, mis täielikult Vista reeglitele vastaksid.

Lisaks tähendavad uued reeglid kriitikute sõnul riistvaratootjate jaoks suuremaid kulusid.

Microsoft ei ole kriitikale veel vastanud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755