17. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autosõidu ajal saab turvaliselt e-maile saata

2007. aastal väljatulev iLane laseb autojuhtidel käsi roolilt võtmata ja pilku teel pööramata turvaliselt autos e-maile kirjutada.

Kuna inimesed kulutavad palju aega autos ühest kohast teise sõitmiseks, siis võimaldab tehnolooga muuta inimeste ajakasutuse efektiivsemaks, kirjutas BusinessWeek.

iLane väljatöötaja on Kanada ettevõte Intelligent Mechatronic Systems (IMS). Ettevõtte sõnul saab iLanega e-maile kirjutada autos sel ajal kui käed on roolil ja silmad jälgivad liiklust, mitte teksti. Süsteem maksab umbes 700 dollarit (8400 krooni) ja tuleb välja 2007. aasta teises kvartalis.

Süsteem tagab häälega aktiveeritva ligipääsu online postkastile, muutes liikluse ohutumaks, kuna enam ei pea käsitsi trükkima ja teksti jälgima. Seadmega saab juhtida e-maile, maili manuseid, SMSe ja telefonikõnesid.iLane suhtleb Bluetoothi kaudu teiste seadmetega nagu telefonid ja sülearvutid. Kui saabub uus e-mail, siis ta teavitab autojuhti sellest öeldes ka saatja nime ja maili pealkirja.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052