17. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uurimus: WiMAX ja Metro Wi-Fi on energiasäästlikumad kui mobiili lairibaühendus

Energiakulu on suuruselt kolmas opereerimiskulu mobiilioperaatoritele, lisaks tekitab muret ka energiatarbimise kõikumine.

Mobiili lairibaühenduse kasutuselevõtt on energiakõikumist veelgi suurendanud, vastavalt sellele, kas infot liigutatakse või mitte. Et tagada stabiilsemat energiakasutust peaksid mobiilitootjad kasutama alternatiivseid lahendusi nagu WiMAX ja Metro Wi-Fi, kirjutas slashphone.com

ABI Researchi direktor Stuart Carlaw sõnul on lihtsalt leviala mõttes WiMAXi energiakulu kaks korda väiksem ja metro Wi-Fi 50 korda väiksem kui 3G.

WiMAX suudab liigutada 11 korda rohkem infot, kui tänane keskmine mobiililevis vahetatav infohulk ja olla ikka energiasäästlikum kui 3G.

ABI Research uurimuse kohaselt kasvab mobiilse lairibaühenduse kasutatav energia 42,8 miljardilt kilovatt tunnilt 2005. aastal 124,4 miljardi kilovatt tunnile aastal 2001. Enamus kasvust tuleb Aasiast ja Vaikse Ookeani piirkonnast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052