18. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM lõi 3600 patendiga USA rekordi

Neliteist aastat järjest USA patentide edetabelit juhtinud IBM sai 2006. aastal 3621 patenti, mis on ligi 1200 patenti enam kui lähim konkurent Samsung, teatas IBM Eesti.

"IBMile möödunud aastal väljastatud patendid on ettevõtte 5500 leiutaja töö tulemuseks kogu maailmas, arendustöö käib jätkuvalt 24 tundi ööpäevas, praktiliselt igas ajavööndis," kommenteeris IBM Eesti juht Valdo Randpere.

"Samas ei ole IBMi eesmärgiks niivõrd patentide hulk, kuivõrd kvaliteet. Kaasaegne infoühiskond eeldab pidevat arengut ja avatust uutele lähenemistele - kõik neist ei leia loomulikult piisavat lõpprakendust, kuid seda suurem on ellujääjate poolt kordasaadetav revolutsioon."

Valdo Randpere sõnade kohaselt kavatseb IBM käesoleval aastal käivitada leiutajate online-foorumi "Inventors' Forum", kus väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted saavad arutada patendi-süsteemi ja patentide kvaliteedi parandamisega seotud küsimusi. "Väike-ettevõtted on pikemat aega olnud innovatsiooni-kogukonna eestvedajad ning foorum annab neile võimaluse ühiselt patendisüsteemi arenduse ja innovatsiooniga tegeleda," lisas Randpere.

IBM on maailma suurim IT-firma, mis pakub riist- ja tarkvara ning erinevaid IT-alaseid teenuseid. Ettevõttes töötab üle maailma rohkem kui 320 000 inimest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755