31. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Princo ja Kentarius omandasid osaluse tarkvarafirmas Gate Communications

MicroLinki endise tippjuhi Peter Priisalmi investeerimisfirma OÜ Princo ja investeerimisfirma OÜ Kentarius omandasid kolmapäeval jõustunud tehinguga inkubatsiooniettevõttelt Artec Group 51%-lise osaluse Baltikumis internetipõhist majandustarkvara pakkuvas ettevõttes Gate Communications.

Tehingu hinda pooled ei avalikusta, teatasid ettevõtted.

Artec Groupi juhatuse esimees Gustav Poola ütles tehingut kommenteerides, et viis aastat tagasi Gate Communicationsisse tehtud investeering kujunes Arteci jaoks väga edukaks. „Tänaseks oleme oma rolli Gate Communicationsi inkubeerijana täitnud ning otsustasime müüa osaluse investoritele, kes suudavad edaspidi anda Gate Communicationsi arengusse kaaluka rahvusvahelise mõõtme. Artec Group jätkab keskendumist elektroonikatööstuse erinevatele valdkondadele,” ütles Poola.

Princo juhatuse liikme Peter Priisalmi sõnul soovivad uued investorid aidata kaasa Gate Communicationsi kasvu kiirendamisele nii Eestis kui välisturgudel. „Hindame väga kõrgelt Gate Communicationsi poolt seni saavutatut ning loodame ettevõtte tarkvaralahenduste kasutajate arvu kiirelt kasvatada,” lisas Priisalm.

„Mul on pikaaegne Gate Communicationsi majandustarkvara kasutuskogemus MicroLinki päevilt,” ütles Priisalm. „Mind võlus ettevõtte poolt pakutava Directo majandustarkvara kasutamise lihtsus, internetipõhisusega kaasnev kaugtöö võimalus, tarkvara kiire juurutamine ilma suurte investeeringuteta renditeenusena ning tarkvara põhjalik funktsionaalsus. Directo äritarkvara võimaldab oluliselt suurendada ettevõtte põhiprotsesside ja raamatupidamise efektiivsust ja kvaliteeti.”

Gate Communicationsi juhatuse liikme Martin P. Rinne sõnul on positiivne, et ettevõtte omanikeringi lisandusid investorid, kellel on rahvusvahelise IT-teenuseid pakkuva kontserni ülesehitamise kogemus ning pikaaegne kliendisuhe Gate Communicationsiga.

Gate Communications on 2000. aastal asutatud tarkvarafirma, mis pakub Eestis, Lätis ja Leedus enda välja töötatud tehnoloogial põhinevat majandustarkvara keskkonda Directo. Directo äritarkvaral on üle 2000 kasutaja rohkem kui 250-s ettevõttes. Paljud kliendid kasutavad Directot rahvusvaheliselt. Ettevõtte suuremad kliendid on muuhulgas Apollo raamatukaupluste kett, IT-teenuste firma MicroLink Eesti, turvafirma Pristis, Go Groupi ettevõtted ja Entre kauplused. Ettevõttel on pikaajaline koostöö Eesti ja Leedu edasimüüjatega, kellest suurimad on Rimess MRI, Competence ja Metadata.

Gate Communicationsi 2006. aasta käive oli 4,2 miljonit krooni ning kasum 343 000 krooni. Ettevõte plaanib sel aastal saavutada vähemalt 40%-lise käibe kasvu. Gate Communicationsi aktsionärideks on peale Kentariuse ja Princo ettevõtte juhatuse liikmed Martin P. Rinne ja Ats Vooglaid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755