15. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti domeen .ee on Euroopas ohtlikkuselt neljas

Viirusetõrjetarkvara ja turvarakenduste tootja McAfee hiljutine uuring näitab, et kõige turvalisemad veebilehed lõppevad laiendiga ".gov", aga väga ebaturvalised on Rumeenia ja Venemaa tähisega kodulehed.

Raportis kirjutatakse, et Ameerika Ühendriikide ".gov"-lõpuliste ehk valitsusasutustega seotud kodulehtede hulgas ei olnud ühtegi kasutajale ohtlikku kodulehte. Euroopas on kõige turvalisemad Soome ja Iiri veebilehed. Eesti on Euroopas ohtlikkuse reas aga neljas, kirjutas Äripäev.

".com"-domeenidest oli testi järgi vaid 5,5 protsenti ohtlikud, väikesaare nimega Tokelau (.tk) kodulehtedest aga võis igalt kümnendalt saada enda arvutisse pahatahtlikku tarkvara.

Cnet.com kirjutas, et McAfee testis miljoneid veebilehti, mis kuulusid 265 kasutatuimasse domeeni. Need leheküljed esindasid kokku 95 protsenti kogu maailma veebiliiklusest saavaid lehekülgi.

Kokku vajas McAfee hoiatust 4,1 protsenti testitud veebilehtedest. Testiks kasutati ettevõtte välja töötatud SiteAdvisory tehnoloogiat, mis märgistab kindlate algoritmide abiga ära ohtlikud kodulehed.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474