26. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMTga saab telefonis MSNi kasutada

Alates 26. märtsist saavad EMT kliendid kasutada arvutimaailmas populaarset suhtlusteenust Microsoft Windows Live Messenger (MSN) ka mobiiltelefonidel.

Messengeri nime kandev teenus põhineb telefoni laetaval JAVA rakendusel ja on saadaval kolmes keeles - eesti, vene ja inglise, teatas ettevõte. Rakenduse laeb klient EMT SurfPortist sarnaselt mängule või helinale, teenuse kasutamine on väga sarnane arvutist tuttavale rakendusele. Messenger võimaldab arvutist juba tuttavat funktsionaalsust: tekstipõhist vestlust ja emotikonide kasutamist.

"Eestis juba 370 000 kasutajat leidnud interneti suhtlusteenus on jõudnud nüüd Eesti esimese ametliku MSN-i mobiilrakendusena EMT klientideni," ütles EMT arendus- ja tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg. "Pakume kasutajale ametlikku Microsofti ja EMT poolt toetatud teenust, mis lisaks legaalsusele on ka kõige soodsam viis Messengeri mobiilis kasutamiseks."

Messengeri kasutajale on teenuse esimesed 30 päeva alates rakenduse allalaadimisest tasuta. Edaspidi tekib teenusele püsitasu (9 krooni nädalas), mis sobib inimestele, kes tahavad Messengeri pidevalt mobiilis kasutada. Samuti on võimalik Messengeri kasutada 5-kroonise päevapiletiga, mis kehtib 24 tundi alates ostmise hetkest ja on abiks üksikute arvutist eemal oldud päevade katmiseks.

Erinevalt piraattarkvarast ja muudest rakendustest ei lisandu Messengeri kasutamisel andmeside tasu, nii et kasutajal on võimalik väga täpselt hinnata teenuse kulu.

Andmeside maksumusega tuleb Messengeri kasutajal arvestada ainult esmasel rakenduse allalaadimisel EMT SurfPortist (kuni 6 krooni) ning teenuse kasutamisel välismaal (roamingus), kus lisandub välisoperaatori poolt kehtestatud andmesidehind.

Teenust saab kasutada algusjärgus kümnekonna telefonimudeliga ning teenust võimaldavate mudelite hulk hakkab järk-järgult suurenema. Kõik telefonimudelid sertifitseeritakse eraldi Microsofti poolt. Enamlevinud telefonimudelitest toetavad Messengeri praegu Nokia 6233, Nokia 6230i, SonyEricsson K750i jt. Koostöös Nokiaga hakatakse Messengeri seadistama ka uutesse Nokia 6233 telefonidesse.

Messengeri teenus valmis EMT koostöös TeliaSonera grupi ettevõtete ja Microsoftiga ning Eestist juhitud tehniline projekt leiab kasutamist kogu TeliaSonera grupi ettevõtetes.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755