3. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Webmedia teeb Eesti Postile uue logistikasüsteemi

Eesti Posti sõlmis uue postilogistika süsteemi loomiseks täna lepingu IT-firmaga Webmedia, teatas firma.

„Loomisel on uus postilogistika süsteem, mis hakkab asendama seniseid infosüsteeme ning võimaldab suuremat paindlikkust äriprotsesside arendamisel ja optimeerimisel,” ütles juhatuse liige Aavo Kärmas. „Riigihanke käigus valiti üheksa pakkuja seast välja edukaima pakkujana IT firma Webmedia. Tegemist on kogemustega tarkvaraarendusettevõttega, kes on varasemalt loonud näiteks EMT iseteenindusbüroo kui ka palju teisi suurettevõtete IT-lahendusi,” lisas Kärmas.

Uus tarkvara lihtsustab töökorraldust neljas posti põhiprotsessi valdkonnas: saadetiste haldus, vedude seal hulgas transiitvedude, postikande ja kullervedude korraldamine ja teostamine, ladustamine ehk klientide kauba hoiustamine ning taara haldamine.

"Webmedial on hea meel aidata Eesti Posti suure sammu astumisel töö põhiprotsesside efektiivistamise suunas ning teenuse kiiruse ja kvaliteedi tõstmisel,” lausus Webmedia Eesti juht Taavi Kotka. „Webmedia arendab vastavalt logistikateenistuse soovidele välja tänapäevase logistikalahenduse, mis on mugava kasutajaliidesega. Anname endast parima, et käesolev projekt paneks aluse Eesti Posti jõudmisele maailma kõige efektiivsemate ja kliendisõbralikumate postitöötlusettevõtete sekka."

Lahendus võetakse kasutusele üle-eestiliselt sorteerimiskeskustes, postivahetuspunktides ja terminalides ning hallatakse tsentraalselt. Olulise tehnoloogilise uuendusena hakkab postilogistikasüsteem esimesena kasutama lihtsustatud andmevahetuse mudelit ehk integratsiooniserverit, mis võimaldab mugavamalt ja ratsionaalsemalt andmeid vahetada teiste infosüsteemi osadega.

„Klientidele paraneb teenindamise kvaliteet ja info kättesaadavus, eelkõige võimalus pakkuda paremat saadetiste infot äriklientidele,” ütles äriarenduse ja –halduse osakonna juhataja Toomas Türk.

Postilogistika süsteemi rakendamisel on väga tähtis töökorralduse muudatuste hoolikas ja läbimõeldud ümberkujundamine. Tegemist on ressursimahuka tööga, kuna samal ajal on plaanis läbi viia ka teisi logistikavaldkonna arendusprojekte, näiteks kirjasorteerimisliini soetamine ja geoinfo lahenduste juurutamine.

Projekti kestvuseks on planeeritud aasta, alates lepingu sõlmimisest.

Webmedia Grupi arenduskeskused asuvad Eestis, Soomes, Leedus, Rumeenias, Serbias ja Taanis. Kontsernis töötab üle 250 inimese.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755