10. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leiti esimene vabalt leviv iPodi viirus

Kaspersky Lab avastas esimese viiruse, mis suudab nakatada Linuxi operatsioonisüsteemi kasutavaid iPodi pleiereid.

Viirus sai nimeks Podloso, vahendas Cyberserurity.ru. Selle levikuks on vaja, et populaarne mp3-mängija kasutaks Linuxi operatsioonisüsteemi ja kasutaja peab viiruse ise oma seadmesse laadima. Kui Podloso iPodi pääseb, nakatab ta kõik .elf-laiendiga failid.

Nakatunud failide avamisel ilmub ekraanile teade: „You are infected with Oslo the first iPod Linux Virus (olete nakatunud esimese iPodi Linuxi-viirusega Oslo – toim.).”

Podloso kuulub nn kontseptuaalsete viiruste hulka ega pole ohtlik. Selliseid viirusi luuakse tõestamaks, et elektroonikaseadmes kasutatav tarkvaraplatvorm võimaldab viirusel tegutseda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755