11. aprill 2007
Jaga lugu:

Domeeni .eu kasutamine kasvas mullu plahvatuslikult

Euroopa internetidomeenil .eu täitus 7. aprillil esimene tööaasta. Registreeritud on üle 2,5 miljoni domeeninime.

Tänu paljudele aktiivsetele kasutajatele on .eu populaarsuselt Euroopas kolmas ning kogu maailmas seitsmes tippdomeen. Viimase viie kuu jooksul on registreerimine suurenenud 17%, millega on .eu üks kiiremini kasvavaid tippdomeene.

„Ühe aastaga on .eu kujunenud Euroopa küberruumi loomulikuks osaks,” ütles ELi infoühiskonna ja meedia volinik Viviane Reding. "See on positiivne märk elektroonilise kaubanduse atraktiivsusest ELis. Ma õnnitlen sõltumatut mittetulundusregistrit EURidit, kes on vastutav domeeni .eu eest ning on tulnud edukalt toime ettevõtete ja avalikkuse eriti suure nõudlusega ning selle puhul, et ta on aidanud kehtestada Euroopa identiteeti siduskeskkonnas. Eriti hea meel on mul EURidi viimaste edusammude üle .eu registreerimise muutmisel sujuvamaks, turvalisemaks ja odavamaks."

Kodanikud ja ettevõtted kõigist 27st ELi liikmesriigist on taotlenud .eu domeeninime selle tegutsemise esimesel aastal, kuid suurim nõudlus on olnud Saksamaal (31%), Ühendkuningriigis (17%) ja Madalmaades (12%). Domeeni .eu suurt edu on saatnud nõudluse kasv riigisiseste domeeninimede järele enamikus liikmesriikides. Näiteks on alates eelmise aasta oktoobrist Saksamaal ja Ühendkuningriigis (.de ja .uk) domeeninimede arv suurenenud ligikaudu 5%. Madalmaades (.nl) oli kasv kõige suurem – samal perioodil üle 10%.

Tipphetkel, 2006. aasta aprillis, registreeriti igas sekundis 76 domeeninime. Domeeni .eu kasutamine kasvas 2006. aastal plahvatuslikult. Praegu viib ligikaudu 80% kõigist .eu domeeninimedest tegutseva veebilehe või elektronposti serverini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt