11. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolme kuuga langes häkkerite ohvriks 103 veebilehte

Turbeportaali www.Zone-H.org andmeil pandi 2007. aasta esimese kvartali jooksul toime 103 kodulehe näotustamist ehk murti sisse veebiserveritesse ning muudeti või asendati seal rippuv ametlik koduleht ründaja sõnumiga.

Sissemurdmiste arvu tuntav suurenemine on tingitud peamiselt massilisest näotustamisest. Kuritegelane on rünnanud mitte üksikut konkreetsele firmale kuuluvat veebserverit, vaid hoopis hosting-teenuse pakkuja serverit.

Sellisel juhul on ka kaod suuremad, kuna kannatab mitte üks server ja veebilehekülg, vaid mitu korraga. Tihti ei teavita teenusepakkuja oma kliente intsidendist, vaid üritab kiiresti tagajärgi kõrvaldada. Tavaliselt see ka õnnestub.

Hulginäotustamise ohvrite hulka esimeses kvartalis kuuluvad järgmised teenusepakkujad: virtuaal.ee, tantum.ee, starman.ee, estserver.com ja matti.ee.

Ka teine kvartal algas rünnakuga Osrami Eesti esindusele, mille veebisaiti pahatahtlikud häkkerid ründasid 4. aprillil. Kardan, et selle firma IT-spetsialistide "lambike" jäi lihavõtete ajal läitmata.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474