16. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves: iga kord kui venelane kasutab Skype'i, tarbib ta Eesti toodet

President Toomas H. Ilves ütles venekeelse BBC online-intervjuus, et iga kord kui venelane kasutab Skype'i, tarbib ta Eesti toodet.

President Toomas H. Ilves vastas venekeelse BBC lugejate küsimustele.

Lugeja Maksim Venemaalt küsis Ilveselt järgmise küsimuse: "Miks on Venemaal nii vähe kaupa Eestist. Uuralitest ida poole pole neid praktiliselt üldse leida. Kuidas seda situatsiooni parandada, millist kaupa võiks Eesti Vene tarbijatele pakkuda?"

Ilves vastas nii: „Ma ei tea, kui paljud inimesed kasutavad Venemaal Skype'i. Aga iga kord, kui kasutatakse Skype'i, kasutate te eestlaste poolt välja töötatud toodet. Mis puudutab seda, miks Venemaal on vähe Eesti tooteid, siis saan öelda, et 1994. aastal kehtestas Venemaa Eesti kaupade jaoks topelttollid, mis muudeti alles 1.mail 2004. aastal. Ehk kümme aastat ei saanud Eesti kaubad konkureerida Vene turul. Minu arvates on see poliitika, mis oli suunatud Eesti karistamiseks, andnud vastupidise efekti. Kuna Eesti ei saanud oma toodangut Venemaale müüa, avati enda jaoks teised võimalused ning hakati müüma Euroopasse, kus on palju kõrgemad standardid.”

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052