16. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Malaisia keelustab mobiiltelefonid valitsusasutustes

Malaisia keelustas mobiiltelefonide ja taskuarvutite kasutamise valitsusasutustes, et ära hoida spioneerimist.

Tähtsa julgeolekuametniku Johari Jamaluddini sõnul ei ole veel spioneerimisjuhtumeid avastatud, kuid tehnoloogia areng on tekitanud salajase informatsiooni lekke võimaluse, vahendas Tarbija 24 AFPd.

«Kuni praeguse hetkeni ei olnud taolisel keelul mõtet, sest kaameraga mobiiltelefonide ja muude elektrooniliste seadmete kasutamine polnud nii pidurdamatu,» teatas Johari. «Aga nüüd paistab, et kõigil on need olemas. Uus seadus on veidi tülikas, kuid riigi turvalisuse huvides peavad kõik oma rolli mängima.»

Lisaks paigaldatakse valitsusasutuste nõupidamisruumidesse seadmed, mis peaks häirima mobiiltelefonide ja taskuarvutite tööd.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474