20. aprill 2007
Jaga lugu:

Bill Gates plaanib arenguriikide õpilastele odavat tarkvara müüa

Microsofti juht Bill Gates plaanib valitsustele pakkuda kolm dollarit (umbes 35 krooni) maksvaid õpilastele ja üliõpilastele määratud tarkvarapakette, et ületada tehnoloogilist lõhet arenenud ja arenguriikide vahel.

Gates rääkis neljapäeval foorumil Pekingis, et tarkvarapaketti Student Innovation Suite kuuluvad Windows XP Starter Edition, Microsoft Office Home and Student 2007, Microsoft Math 3.0, Learning Essentials 2.0 for Microsoft Office ja Windows Live Mail töölaud, kirjutas ETV24.

Microsoft ei pea tarkvara ülisoodsat müüki arenguriikidele heategevuseks, vaid äriks. Programm on kavas rakendada ka arenenud riikide, sealhulgas ka USA madala sissetulekuga elanikkonnakihtide hulgas.

Praegu on maailmas umbes miljard arvutikasutajat. Microsofti programmi eesmärk on saada aastaks 2015 juurde teine miljard.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee