20. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bill Gates plaanib arenguriikide õpilastele odavat tarkvara müüa

Microsofti juht Bill Gates plaanib valitsustele pakkuda kolm dollarit (umbes 35 krooni) maksvaid õpilastele ja üliõpilastele määratud tarkvarapakette, et ületada tehnoloogilist lõhet arenenud ja arenguriikide vahel.

Gates rääkis neljapäeval foorumil Pekingis, et tarkvarapaketti Student Innovation Suite kuuluvad Windows XP Starter Edition, Microsoft Office Home and Student 2007, Microsoft Math 3.0, Learning Essentials 2.0 for Microsoft Office ja Windows Live Mail töölaud, kirjutas ETV24.

Microsoft ei pea tarkvara ülisoodsat müüki arenguriikidele heategevuseks, vaid äriks. Programm on kavas rakendada ka arenenud riikide, sealhulgas ka USA madala sissetulekuga elanikkonnakihtide hulgas.

Praegu on maailmas umbes miljard arvutikasutajat. Microsofti programmi eesmärk on saada aastaks 2015 juurde teine miljard.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052