24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Wi-Fi on kahjulik?

Kõikjal levivad Wi-Fi-võrgud tekitavad muret - raadiolainetest põhjustatud elektrooniline sudu on olemas nii kodus, kohvikus kui klassiruumis.

Peaaegu igal pool on võimalik arvuti juhtmevabalt internetti ühendada.

Wi-Fi võrkude kiiret levikut on saatnud vaevumärgatavad uuringud võimalike riskide kohta, kirjutas The Guardian.

Briti õpetajate kutseliit saatis haridusminister Alan Johnsonile kirja, palvega, et teadlased uuriksid Wi-Fi-võrkude võimalikke riske, ning annaks soovituse peatada koolides seadmete paigaldamine, kuni uuring on kinnitanud Wi-Fi ohutust.

Kaheksa keskkooli kümnest ning pooled põhikoolid Suurbritannias omavad Wi-Fi-võrku.

Võrguvaba internetiga seotud kartused käivad käsikäes hirmudega, mis on seotud mobiiltelefonide ja -mastidega. William Stewarti raport aastast 2000 teatas, et pole kindlaid tõendeid, et mobiiltelefonist lähtuv kiirgus kujutaks ohtu tervisele, kuid soovitas olla ettevaatlik lastel, sest nende aju on veel arengujärgus.

On põhjust arvata, et Wi-Fi-võrgud on mobiilivõrkudest ohutumad, sest nad levivad vaid kümneid meetreid. Samuti toimivad W-Fi-võrgud madalamal pingel. Briti tervisekaitse agentuuri väitel saab pool aastat Wi-Fi-levis viibiv inimene sama palju kiirgust kui inimene, kes kasutab 20 minutit mobiiltelefoni.

Wi-Fi mõjude selgitamiseks moodustatud survegrupi Powerwatch esindaja Graham Philips märkis, et õpilaste seas sagenevad käitumishäired. "On vaja uurida, kas seda põhjustab Wi-Fi."

Õpetajate kutseliidu esindaja Philip Parkini sõnul on riike, kus püütakse vähendada Wi-Fi mõju lastele, kuid Suurbritannias pannakse võrke üles kontrollimatult.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755