24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia Sonera teenis 6,3 miljardit kasumit

Eesti Telekomi omanik Telia Sonera kasvatas esimeses kvartalis käivet 3,4% 22,7 miljardi Rootsi kroonini (38,6 miljardi Eesti kroonini), kuid lairibaühenduste marginaalide langemine teeb tegevjuht Anders Igelile muret.

Telia Sonera kasum pärast makse kasvas 3,7 miljardilt Rootsi kroonilt (6,3 miljardilt Eesti kroonilt) ligi 4 miljardile (6,8 miljardini), kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

Ettevõtte tegevuskasum peale finantskirjeid oli esimeses kvartalis 5,9 miljardit Rootsi krooni (10 miljardit Eesti krooni). Eelmise aasta samal perioodil oli see 5,5 miljardit (9,4 miljardit).

Lairibaühendustest tulev käive püsis muutumatuna, kuid klientide arv kasvas pea 100 000 võrra. Seega on tasu kliendi kohta langenud 270 Rootsi kroonini (459 Eesti kroonini).

Terveks 2007. aastaks ootab Telia Sonera veidi paremat tulemust kui eelmisel aastal. Anders Igeli sõnul aga ei ole esimese kvartali tulemused piisavalt head. "Me ei ole liikunud selles tempos, mida vaja, ja seetõttu peame me kiirust lisama," ütles Igel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474