11. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spetsialist: küberrünnakud muutuvad päev-päevalt hullemaks

Kui Venemaalt tulevaid Eesti-vastaseid küberrünnakuid juhiks üks nii-öelda kindral, kukuks eestlaste võrguühendus kokku nagu küps õun, ütles Eesti infoturbejuht Hillar Aarelaid. Tema sõnul võivad rünnakud Eestile maksma minna rohkem kui tänaval märatsemine.

“Täna läksid rünnakud veel hullemaks ja mingit vaibumist näha ei ole,” ütles riigi infosüsteemide arenduskeskuse infoturbeintsidentide käsitlemise osakonda juhtiv Aarelaid eile Eesti Päevalehele.

Aarelaid ütles, et Eesti-vastased rünnakud võivad peagi minna veel intensiivsemaks. “Mida päev edasi, seda rohkem nad mahtu tõstavad. Täna öösel oli küll juba päris valus, aga seni oleme suutnud suurema kahju ära hoida,” märkis ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755