17. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks eestlannat said Euroopa Liidu naisleiutajate ja innovaatorite auhinna

Euroopa Liidu Naisleiutajate ja Innovaatorite Võrgustik (EUWIIN) auhindas eile Berliinis toimunud Ülemaailmsel Naiste Tippkohtumisel oma nutikaid naisi, kes oma leiutistega on suutnud elu paremaks muuta.

Eestlannadest väärisid auhinda ehtekunstnik Kärt Summatavet ning Dr. Hellus-tootesarja looja Marika Mikelsaar. Euroopa Liidu Naisleiutajate ja Innovaatorite Võrgustik EUWIIN (European Union Women Inventors and Innovators Network) kuulutati avatuks Euroopa Parlamendis 6. veebruaril, 2007. EUWIINi auhinnale esitati pea kõigist Euroopa Liidu riikidest üle 200 nominendi, kelle hulgast rahvusvaheline žürii valis välja 35 naist.

Peaauhinna pälvis soomlanna Aino Heikkinen, kes leiutas TEXCEMi ehk betoonitugevdusaineks kasutatava mikrotsemendi, mida toodetakse keemilist kiudu sisaldavatest tekstiilijääkidest. TEXCEMi kasutatakse näiteks majade ehitamisel arengumaades või katastroofipiirkondades - materjal on odav ja kiiresti kasutatav.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755