17. juuni 2007
Jaga lugu:

Kaks eestlannat said Euroopa Liidu naisleiutajate ja innovaatorite auhinna

Euroopa Liidu Naisleiutajate ja Innovaatorite Võrgustik (EUWIIN) auhindas eile Berliinis toimunud Ülemaailmsel Naiste Tippkohtumisel oma nutikaid naisi, kes oma leiutistega on suutnud elu paremaks muuta.

Eestlannadest väärisid auhinda ehtekunstnik Kärt Summatavet ning Dr. Hellus-tootesarja looja Marika Mikelsaar. Euroopa Liidu Naisleiutajate ja Innovaatorite Võrgustik EUWIIN (European Union Women Inventors and Innovators Network) kuulutati avatuks Euroopa Parlamendis 6. veebruaril, 2007. EUWIINi auhinnale esitati pea kõigist Euroopa Liidu riikidest üle 200 nominendi, kelle hulgast rahvusvaheline žürii valis välja 35 naist.

Peaauhinna pälvis soomlanna Aino Heikkinen, kes leiutas TEXCEMi ehk betoonitugevdusaineks kasutatava mikrotsemendi, mida toodetakse keemilist kiudu sisaldavatest tekstiilijääkidest. TEXCEMi kasutatakse näiteks majade ehitamisel arengumaades või katastroofipiirkondades - materjal on odav ja kiiresti kasutatav.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt