20. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jagomägi: Regio aitab satelliitidel kosmosest Maad jälgida

Regio juht Teet Jagomägi ütles aripaev.ee-le, et nende firma võib tulevikus aidata satelliitidel kosmosest Maad jälgida.

Muuhulgas plaanitakse ka keskkonnast infot koguda ja seda pildistada.

Täna kirjutasid majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ja Euroopa Kosmoseagentuuri esindaja René Oosterlinck alla Eesti Vabariigi ja Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) vahelise rahumeelse kosmosealase koostöö kokkuleppele. Sõlmitud lepe avab Eestile ja siinsetele firmadele võimaluse tihedamalt osaleda ESA töös, seda nii teadus- ja arendustegevuse alal kui ka tööstuslikke tellimusi täites.

Jagomägi kommenteeris veel, et nemad andsid vaid nõu lepingu sõlmimisel, sest see on Eesti riigile kasulik.

"Kuna ESA leping on kolmeastmeline ja hetkel ühineti alles esimese astmega, siis see ei anna veel võimalust ESA töid endale saada. Pigem on see kasulik koostöö sisseseadmisel ning tuvuste loomisel," ütles ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112