29. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn on mobiilinduse esirinnas

Mobiilikasutajate arv küündib Tallinna elanike seas üle 80 protsendi, traadita interneti levialade arv on Tallinnas Euroopa suurim ning tarbijate ja avaliku sektori toetus uudsetele mobiiliteenustele on tugev.

Need on mWatch Europe’i korraldatud ning Living Labs Europe’i ja Euroopa Liidu rahastatud mClusters-projekti uuringu põhjal Tallinna innovaatilisuse peamised põhjused, kirjutas Eesti Päevaleht. Võrreldi 21 Euroopa linna taset mobiiliteenuste osas.

Mobiilse valmiduse indeksit (Mobile Readiness Index) mõõdeti kolme olulise näitajaga: mobiilne kirjaoskus, innovatsioonikultuur ja juhtimine. Tallinn seisis lõpptulemusega eespool sellistest Euroopa suurlinnadest nagu Oslo, Stuttgart, London, Stockholm, Istanbul ja isegi Nokia-maa pealinn Helsingi. Üldine pilt näitas, et Euroopa põhjapoolsemad riigid on innovaatilisemad ja mobiilsemad. Kõige lõunapoolsema uuringus osalenud linna, Istanbuli tulemus (2,94) jäi ligi kaks korda alla Tallinnale (5,39).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105