4. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rändlustasude hinnakirjad tuleb välja töötada juuli lõpuks

Sideamet teatas, et Euroopa Komisjoni 30. juunist kehtima hakanud määruse kohaselt peavad mobiiltelefoniteenuse osutajad 30. juuliks välja töötama uue hinnakirja.

Ühtlasi peavad mobiilioperaatorid selleks ajaks uuest rändlusteenuse eurotariifist teavitama ka tarbijaid.

Kui teenuse tarbija esitab teenuse osutajale taotluse eurotariifi rakendamiseks, siis aktiveeritakse talle teenus (ehk eurotariif) kuu aja jooksul.

Need rändlusteenuse tarbijad, kes oma operaatorit ei teavitanud, viiakse automaatselt eurotariifile üle 30. septembril.

Nendele tarbijatele, kes on juba eelnevalt kasutanud rändluspaket, nt Vodafone Eurocall, eurotariif automaatselt ei rakendu.

Määruse kohaselt võib eurotariifi maksimaalne jaehind olla väljuvatel kõnedel 9,05 krooni ja sisenevatel kõnedel 4,43 krooni minutis (käibemaksuga). Kahe järgmise aasta jooksul peavad teenuseosutajad kõnede hinda veelgi vähendama.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755