6. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

iPhone tänavu Eestisse ei jõua

Apple'i uudne nutikas mobiiltelefon iPhone jõuab tänavu Euroopas vaid Suurbritannia, Prantsusmaa ja Saksamaa tarbijateni. Ülejäänud Euroopas ja Aasias jõuab telefon müügile alles tuleval aastal, teatas Financial Times.

Sarnaselt USAga, kus iPhone on kindlalt seotud AT T mobiilvõrgu lepinguga, sõlmib ka Euroopas Apple mobiilioperaatoritega lepingud, kelle võrkudes telefoni kasutada saab. Hetkel on iPhone müügil vaid USA turul.

Suurbritannias vahendab iPhone'i Hispaania Telefonica Briti haru O2, nemad on ka esimesed, kes Apple'iga lepinguni jõuavad, väitsid lehele informeeritud allikad.

Nii O2 kui Apple lepingu olemasolu ei kinnitanud.

Saksamaal levitab iPhone' T-Mobile, kes suutis lepingu napsata oma Briti rivaali Vodafone'i nina alt.

O2 on turuliider Suurbritannias, T-Mobile liider Saksamaal ning Orange Prantsusmaal. Financial Times'i teatel hakkab iPhone Euroopas tööle 2.5-põlvkonna võrkudes, mitte kolmanda põlvkonna võrkudes, nagu eeldati.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052