19. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaelakaamera annab vabad käed

Rootsi disainer Johan Frösséni kaamera võtab kasutajalt kogu vastutuse. Ise sündmustes osaledes ei pea enam kaamerat käes hoidma.

Esialgu vaid kõrgkooli lõputööna koostöös Sony Ericssoniga sündinud disainilahendus võimaldab riputada lainurkkaamera kaela ning siis selle unustada. Kõik, mida kaamera kandja näeb, talletub mällu. Filmitu saadab kaamera mobiiltelefoni.

Alles seejärel, kui asuda pilti vaatama, töötleb tarkvara lainurk pildi tavaformaati ümber. Telefonist saab filmitu kohe edasi saata või mõnele interneti videoküljele üles riputada. Millal lahendus turule võiks jõuda, pole esialgu teada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755