30. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype otsib endale uusi kliente ettevõtete seast

Pärast avastust, et kolmandik Skype’i klientidest kasutab suhtlustarkvara tööasjus, võttis Eesti taustaga firma tähelepanu alla just äriklientide juurdevõitmise, kirjutas postimees.ee.

Skype’i hinnangul kasutab tasuta või odavaid internetis peetavaid kõnesid lubavat teenust umbes 220 miljonit inimest maailmas, firma korraldatud uuringu järgi võib neist ligikaudu 30 protsenti pidada pigem äri- kui erakasutajaiks.

Firma kavatseb seetõttu terve aasta vältel tegeleda ärikasutajate juurdevõitmisega, selleks loodi näiteks mõne kuu eest suhtlustarkvara ettevõtetele mõeldud versioon Skype for Business.

«See on ärikasutajale mõeldud tarkvara, mis on erakasutaja omast paindlikum – et ettevõtetes on rohkem tundlikku infot, saab seal kontrollida, mis võimalusi töötajad kasutada saavad, näiteks võib failide saatmise võimaluse kinni keerata, samuti saab tavatelefonidele helistamiseks mõeldud krediiti hallata tsentraalselt,» kinnitas Skype’i kõneisik Villu Arak.

Välismeedia andmeil on Skype’i äriklientidest 95 protsenti nimetanud Skype’i kasutamise peapõhjuseks kokkuhoidu sidekuludelt.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755