30. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Windowsiga arvutite arv ületab autode oma

Microsofti tegevjuht Steve Ballmer ütles, et kui praegused arengud jätkuvad, on tuleval aastal samaks ajaks maailmas üle miljardi Windowsiga arvuti.

Ballmer esines Microsofti peakorteris Redmondis analüütikutele ning lisas, et vähemalt tema mõistus keeldub uskumast, et Windowsiga arvuteid on tuleval aastal maailmas rohkem kui autosid, vahendas Reuters.

Tänavu on operatsioonisüsteem Vistat on tänavu müüdud 60 miljonit, sellest 40 miljonit läks kaubaks esimese saja päevaga. Teise tegevjuhi Kevin Turneri väitel oli Vista ka turvalisuse mõttes eelkäijast XPst edukam. Esimese 180 päeva jooksul tuli välja vähem kõrge kriitilisuse astmega turvaauke kui XPl. Vistal oli neid 12, XPl 25.

Ballmeri sõnul on Windows laiendamas oma tegevust ka teistes valdkondades, mida esindavad näiteks mängukonsool XBox või muusikamängija Zune. Samuti kavatseb kompanii laieneda internetireklaami valdkonnas, hetkel hoiab Microsoft maailmas selles äris kolmandat positsiooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755