31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa tegi esimesel poolaastal käivet pea miljard krooni

Eesti suuruselt teise kvaliteetoperaatori Elisa käive kasvas 2007. aasta esimesel poolaastal 926 miljoni kroonini ning kulumieelne ärikasum (EBTDA) 286 miljoni kroonini, teatas ettevõte.

"Operaatoril on hea, kui kliendil on hea - viimases aga pole põhjust kahelda, 30. juuni seisuga oli Elisa klientide arv tõusnud 307 500 liitumiseni ehk kümnendiku võrra enam kui aasta tagasi samal ajal," ütles Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen.

Seppäneni sõnul jätkab Elisa tänavugi juba mullu alanud suuremahulist investeerimisprogrammi, kui uutesse tugijaamadesse üle Eesti panustati aasta jooksul ligi 200 miljonit krooni. "Selle aasta esimestel kuudel keskendusime rohkem Lõuna- ja Kesk-Eestile," rääkis ta.

"Pooleteise aastaga Eesti erinevatesse piirkondadesse püstitatud ligi 200 uut tugijaama kiiremat mobiilset internetti võimaldava EDGE-toega lõid tarbijale täiesti uue standardi andmeside levi ning kiiruste osas, mis andis võimaluse ka uute teenuste pakkumiseks," märkis Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu. "Tänavu teises kvartalis tõi Elisa esimesena Eestis turule piiramatu andmemahuga M-Interneti paketid, millele lisandus omakorda unikaalne M-interneti päevapilet."

Hiiepuu lisas, et paari esimese kuu kokkuvõte näitab, et nii Elisa senised kui ka uued kliendid võtsid uued M-interneti paketid hästi vastu. Lisaks mobiilsele andmesidele investeeris Elisa märgatavalt esimesel poolaastal Tallinnas ja selle lähiümbruses ülikiire Koduinterneti leviala laiendamisse.

Elisa on Eesti soodsaim kvaliteetoperaator, mis pakub kõne- ja internetilahendusi nii mobiilside- kui ka püsivõrgu kaudu. Elisa mobiilsidevõrgu levialas elab 99% Eesti elanikkonnast. Elisa ja globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt Elisa ja Vodafone pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Elisa pakub püsivõrgu- ja internetilahendusi Talllinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755