31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn - maailma 30 kõige kiirema seas

Tallinn on Euroopa kõige internetiseeritum, 58 protsenti elanikest kasutavad interneti ning ühenduse hinnad on Euroopa odavaimad, põhjendas innovatsiooniajakiri Fast Company Tallinna valikut maailma 30 kiiremini areneva linna hulka.

Tallinnas pole netikohvikuid, sest wi-fi on kõikjal ning enamasti tasuta. Reisirongides levib tasuta wi-fi ning parkimise eest makstakse mobiiltelefoniga. Eestit tabanud küberrünnak leiab samuti äramärkimist, kuid Tallinnast kiirgab nooruslikkust ning tehnoloogilist täiuslikkust. Firmadest on ajakiri välja toonud MicroLinki, Skype'i ja Delfi.

Tallinn leidis äramärkimist kolme innovaatilisema linna rühmas. Teised kaks olid Curitiba Brasiiliast bussiliikluse tõttu - 45 elanikest kasutab liikumiseks bussi. Kolmas äramärgitu on Salt Lake City USAs, mille tõstis esile USA noorim linnaelanikkond.

30 linna olid jagatud 9 erinevasse kategooriasse.

Samuti tõi ajakiri välja viis linna, mille areng on ohtlikult kiire ning viis linna, mis arenevad liiga aeglaselt.

Fast Company artikkel

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755