17. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nälgiv Põhja-Korea saab interneti

Põhja-Korea otsustas hiljuti kiirkorras avada internetis oma domeeni, millele pääseksid ligi nii põhja-korealased ise kui välismaalased.

Ajalooline sündmus, kus ICANN kinnitab Põhja-Koreale kuuluv domeeni .kp, peaks toimuma tänavu novembris, vahendas CyberSecurity.ru. Teatavasti toimub 29. oktoobrist 2. novembrini järjekordne ICANNi konverents, mis seekord leiab aset Los Angeleses.

Nagu kirjutab Lõuna-Korea ajaleht Korea Business Daily, piiras Põhja-Korea kaua aega oma elanike ligipääsu internetile. Samuti ei saanud väljastpoolt Põhja-Korea internetile ligi, kuna see lihtsalt puudus.

On tähelepanuväärne, et Lõuna-Korea kasutab domeeni .kr, mis tähendab „Korea Republic“. Kuna põhjanaaber nimetab end samamoodi, võib ta sellele domeenile pretendeerida. Seda aga ei juhtu, kuna talle valmistati ette oma domeen .kp, mis tuletati nimetusest „Korea, Democratic People’s Republic“.

Korea Times’i andmetel on Põhja-Korea kodanikele internet täna veel keelatud, ehkki mõned võimsad rahvusvahelised sideliinid on veetud. Lõuna-Korea ekspertide sõnul tähendab Põhja-Korea valmidus võtta kasutusele isiklik internetilaiend, et varsti ilmuvad veebi avalikud leheküljed. Praegu on internetis mõnikümmend ametlikku Põhja-Korea veebilehte, mis on täielikult valitsuse kontrollile allutatud ning täidavad propaganda eesmärki.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052