17. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa saab 2010. aastaks e-valitsuse

Venemaa informatsiooni- ja sideministeeriumis valmis projekt, mille kohaselt muudetakse valitsuskabineti töö 2010. aastaks elektroonseks.

Valitsusallikas selgitas agentuurile Itar-Tass, et e-valitsuse all mõeldakse Venemaal reformi, kus riigivõim kindlustatakse kaasaegse kommunikatsioonitehnoloogiaga, mis võimaldaks kodanikel valitsusorganite töö tulemusi jälgida.

CyberSecurity.ru andmetel pole Vene valitsusorganitel praegu ühtset infrastruktuuri, mis võimaldaks elektroonilist dokumendihaldust. Interneti kaudu pole võimalik saada ka avalikke teenuseid.

Valitsuse e-projekt sisaldab ka kavasid avaliku teenuse parandamiseks ning vähendab tööjõukulusid. Kogu riigi ulatuses saavutatavat aastast kokkuhoidu hinnatakse 10 miljardi rublani.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755