3. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i loojate TV viibib

Internetitelefoniga Skype miljardärideks saanud rootslase Niklas Zennströmi ja taanlase Janus Friisi üleskiidetud internetitelevisiooni projekt Joost jääb veel pea pooleks aastaks viibima, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri.

"Juhatus on otsustanud, et teenus saab kõigi jaoks avalikus veidi hiljem sel aastal. Aga ma võin lubada, ma annan oma sõna, et see sünnib enne selle aasta lõppu," ütles ajalehele Joosti pressiesindaja Darrel Connell. Varem oli Joosti strateegiajuht tänavu kahel korral lehele kinnitanud, et suve keskpaigaks on internetitelevisioon käigus.

Hetkel testivad miljonid kasutajad alles tasuta internetitelevsiooni nn beetaversiooni. Kommertsfaasi on jõudnud kuulutuste müük, millega projekti on plaanis edaspidi rahastada - suvest hakkas Joost reklaami eest raha võtma. Lepingud on olemas selliste suurfirmadega nagu Coca-Cola, Hewlett-Packard, Intel ja Nike.

Teenust ei ole aga veel kõigi soovijate jaoks avalikuks tehtud. Beetaversiooni kasutajaks saamiseks on vaja n.ö kutset.

Joosti tarkvara on välja töötanud Zennströmi ja Friisi kasvava impeeriumi ajutrust ehk firma Joltid. Rahastavad projekti valdavalt mehed ise, kuid kevadest kaasati ka viis välisrahastajat. Need on meediafirmad CBS ja Viacom, mis mõlemad tarnivad Joostile ka sisu, riskikapitalifirmad Sequoia capital ja Index Capital ning Hongkongi miljardär Li Ka-shing, Hutchinson Whampoa juhatuse esimees.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755